open-navfaktor-logo
search
Kongres
Naša stranka sutra bira predsjednika, Edin Forto jedini kandidat
U velikoj sali Parlamenta Bosne i Hercegovine sutra će se održati Kongres Naše stranke na kojem će biti biran predsjednik, potpredsjednici i članovi Glavnog odbora.
09.06.2023. u 11:13
get url
text

Kandidat za predsjednika je aktuelni predsjednik Edin Forto dok su kandidati i kandidatkinje za potpredsjednike: Alen Girt (vijećnik u Općinskom vijeću Centar i u Vijeću Grada Sarajeva), Amir Hasičević (ministar trgovine u Vladi FBiH), Behija Kulović (zastupnica u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona), Damir Arnaut (zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH), Mersiha Jogunčić (vijećnica u Općinskom vijeću Gračanice) i Vildana Bešlija (zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo).

Na dnevnom redu naći će se izmjene dopune Statuta Naše stranke te Programska deklaracija.

Pored lokalnih političara, Kongresu će prisustvovati i EU zvaničnici. Neki od njih su: Klemen Grošelj, EU parlamentarac i izvjestilac u EU parlamentu za BiH; Annelou van Egmond, potpredsjednica Saveza liberala i demokrata Evrope (ALDE); Roman Jakič, bivši ministar odbrane Slovenije i predsjednik Liberala Jugoistočne Evrope (LIBSEEN) te Marijana Puljak, zastupnica u Hrvatskom saboru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.