open-navfaktor-logo
search
Održana manifestacija 
"Naše nebo izvrsnosti": Dodijeljene zahvalnice i diplome, iskazan ponos i zahvalnost najboljim učenicima iz KS
Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo zajedno s Institutom za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja KS organiziralo je svečanu manifestaciju pod nazivom "Naše nebo izvrsnosti", kada su uručene diplome učenicima i zahvalnice nastavnicima za njihove izvanredne rezultate ostvarene na kantonalnim takmičenjima u ovoj školskoj godini.
05.06.2023. u 20:56
get url
text
Manifestacija
Manifestacija

Kako je saopćeno, na takmičenjima općinskog i kantonalnog nivoa učestvovalo je ukupno 3.673 učenika, od čega 2.327 učenika osnovnih škola i 1.346 učenika srednjih škola, a neki od njih plasirali su se na više nivoe takmičenja sve do međunarodnih olimpijada.

Manifestacija je održana u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju "Safet Zajko" i okupila je više od 500 sudionika, među kojima su bili učenici i njihovi roditelji, nastavnici, školski menadžmenti.

- Osim predanog vježbanja važno je da našu djecu stalno upućujemo ka pravim vrijednostima, da ih opremimo dobrim, jakim karakterom. Danas promoviramo i snage karaktera: pravednost, humanost, mudrost i znanje, umjerenosti, transcendentnost i odvažnost. Pripremamo nove generacije za vrijeme koje dolazi i jedni drugima smo saveznici - kazala je ministrica za odgoj i obrazovanje KS Naida Hota-Muminović.

U okviru ove manifestacije prisutni su uživali u izvedbama glazbenih numera koje su izveli Mješoviti hor JU Treća Gimnazija Sarajevo i Orkestar JU Srednja muzička Škola.

Osim ministrice i direktorice Instituta Senade Salihović, manifestaciji su prisustvovali predsjedavajući Skupštine KS Elvedin Okerić, dopredsjedavajuća Jelena Pekić, zastupnica Kristina Petrović, ministri unutrašnjih poslova Admir Katica i za boračka pitanja Omer Osmanović, prorektorica Dženana Husremović, predstavnici Vijeća roditelja KS i općina, kao i mnogi drugi gosti.

Manifestacija Naše nebo izvrsnosti

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.