open-navfaktor-logo
search
Do 20. novembra
Nastava za osnovce i srednjoškolce u KS nastavlja se po dosadašnjem modelu
U Kantonu Sarajevo ostaje u primjeni Uputstvo o organizaciji i realizaciji odgojno-obrazovnog rada u osnovnim i srednjim školama, koje je bilo propisano za period od 23. oktobra do 6. novembra 2020. godine, saopćili su iz Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS.
06.11.2020. u 16:06
get url
text

Uputstvo ostaje na snazi do 20. novembra 2020. godine.

To, između ostalog, znači da u primjeni ostaje kombinovani model nastave za učenike do petog, odnosno šestog razreda osnovne škole, dok osnovci viših razreda, kao i srednjoškolci nastavu nastavljaju pohađati online. Uputstvom su, podsjećamo, date pojedinačne upute za odvijanje razredne nastave, produženog boravka, predmetne nastave, kao i upute za centre odnosno zavode i paralelne škole, te srednje škole https://mon.ks.gov.ba/aktuelno/novosti/uputstvo-o-organizaciji-i-realizaciji-odgojno-obrazovnog-rada-u-osnovnim-i-1

- Ovakva odluka donesena je u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom u Kantonu Sarajevo, i u skladu s naredbama i preporukama Kriznog štaba/stožera Federalnog ministarstva zdravstva. U saradnji sa nadležnim organima i institucijama, nastavit ćemo svakodnevno pratiti razvoj epidemiološke situacije radi eventualnog donošenja novih mjera i smjernica za rad odgojno-obrazovnih ustanova - navode iz Ministarstva.

Podsjetili su na obavezu postupanja u skladu sa Smjernicama za prevenciju i kontrolu infekcije COVID-19 u osnovnim i srednjim školama, izdate od  Zavoda za javno zdravstvo KS.

Radnici, roditelji i učenici škole dužni su se pridržavati svih propisanih epidemioloških mjera, preporuka i smjernica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.