open-navfaktor-logo
search
Ambasador BiH
Nastavak tihog rata nekadašnjih partijskih drugova: Lagumdžija kritikovao Komšićevo izlaganje u UN-u
Aktuelni ambasador Bosne i Hercegovine pri Ujedinjenim nacijama Zlatko Lagumdžija večeras je, gostujući u Pressingu na N1 televiziji, između ostalog, iznio da se ne slaže sa dijelovima današnjeg govora Željka Komšića, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, na Genelarnoj skupštini UN-a u New Yorku.
20.09.2023. u 22:21
get url
text

VEZANI TEKST - Komšić u UN-u: Naša dva susjeda kroz etničke zajednice u BiH vrše udar na suverenitet države

Lagumdžija je posebno kritikovao onaj dio izlaganja Komšića u kojem je premijera Hrvatske Andreja Plenkovića izjednačio s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom. 

- Ne znam da je Komšić tako rekao, koristio je neke alegorije. Ja zastupam politiku koju je usaglasilo Predsjedništvo, ta politika se nije promijenila. Ja zastupam ono u izlaganjima člana Predsjedništva Denisa Bećirovića. Ne, ja ne mislim da je Plenković isti kao Putin i to nije moj stav. Naprotiv. Mislim da postoje ogromne razlike i takvo nešto ne može dobiti moju podršku - naveo je Lagumdžija na N1 televiziji.

Lagumdžija je kazao da je razgovarao i sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem.

VEZANI TEKST - Lagumdžija uzvratio Komšiću: Otišao si po dogovoru sa SDA da bi ih spasio od ispadanja iz vlasti!

- To je bio razgovor "bez svjedoka". I Milanović i ja imamo različite stavove po bitnim pitanjima, kada je u pitanju Dodik i BiH. Nije red da pričam šta govori, ali je pokušao da mi da do znanja da je čovjek koji ne želi da ruši BiH, da su njegovi ciljevi slični našim. Ali način na koji on to radi, očigledno se ne slaže sa našim - kazao je Lagumdžija.

Tako je Lagumdžija nastavio tihi rat s Komšićem, nekadašnjim partijskim drugom iz SDP-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.