open-navfaktor-logo
search
Posebna sjednica
Nastavlja se hajka protiv imama Mahića: Skupština Prijedora razmatra "njegov slučaj"
Kampanja protiv imama iz Kozarca Amira ef. Mahića, u koju je osim režimskih medija u bosanskohercegovačkom entitetu Republika Srpska uključeno i Ministarstvo unturašnjih poslova RS-a, dobija dodatno na zamahu. 
13.02.2023. u 18:08
get url
text

VEZANI TEKST - IZBiH: Imam iz Kozarca je iznio lični stav, a čiji stav iznosi RTRS kad cijeli narod naziva "potomcima turskih okupatora"?

Naime, u četvrtak, 16. februara, u Skupštini Prijedora održat će se posebna sjednica sa samo jednom tačkom dnevnog reda.

Ona se, kako je navedeno u pozivu, sastoji od " zauzimanja stavova, donošenja zaključaka povodom izjava glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice u Kozarcu Amira Mahmića". Kao izvjestilac naveden je Slobodan Javor, gradonačelnik i drugi...

Podsjetimo, imam Mahić se nakon izjava o svetosavlju izvinio, ali to nije bilo dovoljno. Oštro su ga napali mediji u RS-a, a morao je dati izjavu u prostorijama MUP-a RS-a.

Sada će se "njegovim slučajem" baviti Skupština Prijedora, grada u kojem 1992. godine ubijeno 3.176 civila, u najvećoj mjeri Bošnjaka uz određen broj Hrvata i u kojem vlast godinama ne dozvoljava izgradnju spomenika ubijenoj djeci. 

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.