open-navfaktor-logo
search
Kaže Edin Forto
Negatori genocida, ljudi sa crne liste i zagovornici HDZ-ovog legitimnog predstavljanja "alternativa ludilu"
"Alternativa ludilu postoji. To smo danas saopćili Mr. Peachu", objavio je Edin Forto, predsjednik Naše stranke i premijer Kantona Sarajevo. 
15.12.2021. u 15:42
get url
text

Predstavnici opozicionih stranaka iz RS-a Mirko Šarović (SDS), Nenad Nešić (DNS) i Branislav Borenović (PDP) te stranaka sa sjedištem u Sarajevu, koje su dio vlasti na različitim novoima od državnog do kantonalnog, Elmedin Konaković (NiP), Fahrudin Radončić (SBB), Edin Forto i Sabina Ćudić (NS) i Nermin Nikšić (SDP) sastali su se danas sa specijalnim izaslanikom Velike Britanije za Zapadni Balkan Stuartom Peachom. 

VEZANI TEKST - Otimanje nadležnosti od države BiH: Ima li razlike između Šarovića i Dodika?

Ekipa je, navodi Forto, "alternativa ludilu". 

A alternativa izgleda ovako:

Šarović - Zajedno sa kompletnim SDS-om na američkoj crnoj listi, negiraju genocid u Srebrenici, njihova politika je dovela do genocida, Šaroviću je visoki predstavnik Paddy Ashdown zabranjivao političko djelovanje...

Nešić - Uz ostale nacionalističke ispade, negira i genocid u Srebrenici. 

Borenović - Ima problem da "prihvati određene kvalifikacije sudova", dakle, negira genocid. 

Konaković - Nema problem s HDZ-ovim "legitimnim predstavljanjem naroda" i kaže "nije uredu da Bošnjaci biraju hrvatskog člana Predsjedništva BiH".

VEZANI TEKST - Radončić podržao Konakovića, Čović zadovoljan: Hrvati da biraju legitimnog predstavnika

Radončić - Od osnivanja SBB-a dio vlasti voli glumiti opoziciju, kao i Konaković nema problem s HDZ-ovim "legitimnim predstavljanjem", po potrebi može biti i portparol HDZ-a kad oni u Domu naroda glasaju za suspenziju odredbi Krivičnog zakona koje je nametnuo Valentin Inzko. 

Ćudić i Forto - Malo su za NATO, malo NATO za njih nije tema jer "nema konsenzusa u BiH", malo se u saopćenjima i javnim istupima protive HDZ-ovoj politici, a malo više im idu na ruku gdje god mogu, pa i prilikom izbora gradonačelnika Mostara...

Sve u svemu, kako napisa Forto, to nam je "alternativa ludilu". 

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.