open-navfaktor-logo
search
Skandal u Sarajevu
Negodovao zbog Šestoaprilske nagrade: Reditelj Ahmed Imamović izbačen sa svečanosti u Vijećnici
Ahmed Imamović, nagrađivani filmski i teatarski reditelj, fizički je udaljen sa večerašnje svečane sjednice Gradskog vijeća Sarajeva na kojoj su dodjeljivane Šestoaprilske nagrade.
06.04.2022. u 20:48
get url
text

Imamovića su iz zgrade Vijećnice udaljili pripadnici službenog osiguranja nakon što je negodovao u trenutku kada je saopćeno da je Šestoaprilsku nagradu dobio Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Sarajevu.

- Došao sam na dodjelu, na svečanu sjendicu i na večeru. Izrazio sam svoje neslaganje u momentu aplauza. Vi možete u Domu naroda, u Domu lordova reći "uaa". Znači dok je išao aplauz za dobitnika Šestoaprilske nagrade gospodinu Rifatu Škrijelju. Dok su drugi aplaudirali ja sam rekao "uaa". Svaki put kada je išao aplauz ja sam rekao "uaa", jer se nisam slagao s tim. Međutim poslije toga došlo mi je obezbjeđenje i izbacilo me iz zgrade Vijećnice, iako sam pozvan od gospođe Benjamine Karić i gospodina Ademovića. Rekli su mi bez objašnjenja da moram napustiti zgradu Vijećnice, a po nalogu onih koji su me pozvali - kazao je Imamović za Faktor.

Objasnio je i zašto je negodovao zbog Šestoaprilske nagrade koja je uručena Škrijelju. Pogledajte njegovu izjavu u videu. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.