open-navfaktor-logo
search
Bez odgovora
Neka "vise medicinske sestre": Zašto ministar Vranić neće da vidi grijehe koordinatora Spahića?
Nakon što je ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić izjavio kako su u procesu vakcinacije u Kantonu Sarajevo utvrđene neregularnosti u kojima su učestvovale dvije uposlenice Javne ustanove Dom zdravlja Kantona Sarajevo, upitali smo u ovoj javnoj ustanovi da li je protiv tih uposlenica pokrenut disciplinski postupak i hoće li biti sankcionisane, ali odgovor nismo dobili.
24.05.2021. u 20:30
get url
text

Podsjećamo, ministar Vranić je kazao kako su dvije uposlenice JU Doma zdravlja KS vakcinisale širu porodicu jedne uposlenice JU Zavoda za javno zdravstvo KS kao i dvoje građana koji nisu u sistemu zdravstvenog osiguranja KS.

- Ministarstvo zdravstva KS je prijavilo ove nereguranosti direktorima Doma zdravlja KS i Zavoda za javno zdravstvo KS koji će se odrediti o narednim koracima u ovom slučaju – naveo je Vranić.

Zanimljivo je da je Vranić, upirući prst na uposlenice Doma zdravlja KS, pretpostavljamo medicinske sestre, od bilo kakve odgovornosti amnestirao Ademira Spahića, svog dugogodišnjeg kolegu i stranačkog istomišljenika, inače koordinatora za imunizaciju u KS. Upravo Spahić je trebalo da upravlja svim aktivnostima, da koordinira među zdravstvenim ustanovama, pa i da osigura da se u dvoranu Zetra ne ulazi na sporedna vrata, makar zbog toga morao zaprijetiti i svojim čuvenim srednjim prstom.

Spahić je taj koji je prvi odgovoran za proces vakcinacije i koji bi trebao biti sankcionisan zbog izgubljenog povjerenja Vlade KS kod građana. Ovako će ispasti da će zbog svega da "vise dvije medicinske sestre", a ne onaj ko je trebao nadzirati da privilegovanih ne bude. 

Ako nije odgovoran Spahić, onda je sljedeći na redu ministar Vranić, jer je pravdajući Spahićeve grijehe postao saučesnik u rušenju ugleda Vlade Kantona Sarajevo. A o tome nek se brine Edin Forto.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.