open-navfaktor-logo
search
Sastanak u Vladi KS
Nenadić: Želimo institucionalizirati podršku Memorijalnom centru u Potočarima
Premijer Kantona Sarajevo, Mario Nenadić, ministar finasija, Jasmin Halebić i ministar za boračka pitanja, Hajrudin Grabovica, razgovarali su danas sa izvršnim direktorom Memorijalnog centra Srebrenica Potočari Emirom Suljagićem o pokretanju aktivnosti na zaključivanju međusobnog memoranduma o razumijevanju s ciljem podrške Kantona Sarajevo radu tog centra.
05.06.2020. u 16:26
get url
text

- Želimo doći do najboljih pravnih modela kako bi podrška i potpora radu ovoj važnoj instituciji i spomen mjestu žrtava genocida u Srebrenici postala institucionalna - poručio je Nenadić.

Pored ovakve podrške, Kanton Sarajevo će nastaviti pružiti pomoć općini Srebrenica za finansiranje manifestacije sjećanja na genocid u Srebrenici 11. jula u Potočarima.

Kanton Sarajevo kontinuirano iskazuje podršku i pruža finansijsku podršku radu Memorijalnog centra te kroz grantove prema nevladinim organizacijama pomaže stanovnicima Srebrenice na čemu se direktor Suljagić posebno zahvalio.

Ovom prilikom on je upoznao prisutne o tekućim aktivnostima i planovima u radu Memorijalnog centra u ovoj tako i u narednim godinama, saopćeno je iz Kantona Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.