open-navfaktor-logo
search
Odlučio Izvršni odbor
Nermin Mujkanović kandidat SDA za načelnika Općine Kalesija
Pored podrške SDA, dobit će podršku i još nekoliko političkih subjekata koje egzistiraju u Kalesiji, navode iz ove stranke
AUTOR: Faktor
09.06.2024. u 17:41
get url
text
Nermin Mujkanović
Nermin Mujkanović
Kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) za načelnika Općine Kalesija je Nermin Mujkanović, odlučeno je na četvrtoj redovnoj sjednici Izvršnog odbora SDA Kalesija.
Nermin Mujkanović, magistar prava trenutni je direktor Komunalnog preduzeća "Komunalac" Kalesija i dugogodišnji je član SDA Kalesija. Tokom svog angažmana u SDA Kalesija, pored ostalih, obavljao je poziciju predsjednika Kadrovske komisije. Osim kao direktor i pravnik u KP Komunalac, kalesijskoj javnosti poznat je kao pošten, čestit, odmjeren, ostvaren i čovjek od riječi. Aktivan je član zajednice sa učešćem u kulturno-sportskim, humanitarnim i drugim aktivnostima korisnim za zajednicu - navode iz SDA Kalesija.
Dodaju da je do svoje 38. godine stekao je 10 godina na rukovodećim pozicijama u svojoj profesionalnoj karijeri.
Na proteklim općim izborima Mujkanović bio je kandidat SDA za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine te osvojio 7.864 glasa. Oženjen je, otac dvoje djece i sa svojom porodicom živi u kalesijskom naselju Babina Luka.
- Pored podrške SDA, dobit će podršku i još nekoliko političkih subjekata koje egzistiraju u Kalesiji - navode iz ove stranke.
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.