open-navfaktor-logo
search
Novi ministar
Nešić ponovo diže tri prsta, ovaj put uživo u programu javnog servisa Federacije BiH
Nakon što je jučer ispred zgrade institucija Bosne i Hercegovine digao tri prsta, novi državni ministar sigurnosti Nenad Nešić (DNS), večeras je to ponovio u studiju javnog servisa Federacije BiH.
26.01.2023. u 21:48
get url
text

Nešić je gostovao u programu Federalne televizije, gdje je pričao o jučerašnjem incidentu ispred državnih institucija kada je opozicionom poslaniku u Republici Srpskoj Nebojši Vukanoviću pokazao tri prsta.

- Jučer sam naišao na gospodina Vukanovića koji se sakrio u nekom prolazu ispred Parlamentarne skupštine, učio je svoga poslanika šta treba da kaže u Parlamentu. Međutim, gospodin Grković se jučer nije ni javio za riječ. Ja sam naišao, pozdravio ga, on mi je dobacivao ode ti kod Dodika i onda sam mu poslao poljubac i pokazao tri prsta. Ja sam tim pozdravom poslao poljubac i pozdravio Nebojšu Vukanovića koji je pripadnik srpskog naroda, makar je tako bilo do jučer. Ljudi vole što sam ja takav kakav jesam, ne glumim. Ne shvatam da u Sarajevu tri prsta znače provokaciju. To je tradicionalni srpski pozdrav kojim se mi pozdravljamo i ja sam tradicionalnim srpskim pozdravom pozdravio pripadnika srpskog naroda gospodina Vukanovića. Nisam nikoga provocirao niti mi je to bila namjera. Ukoliko sam nekoga uvrijedio izvinjavam se - kazao je Nešić, prenosi Federalna. ba

Navodi da je u predizbornoj kampanji zagovarao treći put koji bi značio dogovor, dijalog.

- Koji bi značio upravo ono što danas radi gospodin Dodik. Da se na dnevni red na nivou BiH stavljaju teme o kojima se možemo dogovoriti, teme koje su od interesa svih građana BiH. Gospodin Dodik je apsolutni pobjednik izbora u RS-u, narod očigledno ima povjerenje u njega. Sasvim je legitimno da ima pravo da formira vlast - dodao je. 

Na ovom linku pogledajte gostovanje Nešića. 

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.