open-navfaktor-logo
search
Predsjednik DNS-a
Nešić poručio Komšiću: Nisu problem Beograd i Zagreb, nego što vi hoćete...
Bosna i Hercegovina će krenuti naprijed kada bošnjački političari prestanu majorizovati druge narode i nametati im svoje viđenje i uređenje BiH, a Željko Komšić shvati da Dejton čuva i BiH, ne samo entitete, ocijenio je danas predsjednik DNS-a Nenad Nešić.
23.05.2022. u 22:53
get url
text

Nešić je istakao da BiH može postojati samo onakva kako je definisana Dejtonskim sporazumom.

Komentarišući Komšićevo obraćanje povodom 30 godina od prijema BiH u UN, Nešić smatra da se Komšić u svom obraćanju dodvorava Bošnjacima na čije glasove računa. On je poručio Komšiću da samo loši političari svoje pozicije grade na politici konfrontacije, a oni dobri i hrabri se za glasove bore programima za bolji standard stanovništva.

Nešić je istakao da nije problem ni u Beogradu ni u Zagrebu, kako to Komšić pokušava predstaviti, nego u onima koji ne prihvataju realnost i ponašaju se kao da imaju tapiju na BiH.

– BiH jednako pripada i Srbima i Hrvatima i što to prije shvatite, prije ćemo krenuti naprijed – naglasio je Nešić.

On je prošle sedmice gostujući na N1 televiziji poručio "gledate u budućeg člana Predsjedništva BiH". 

- Milorad Dodik mislim da će biti kandidat za člana Predsjedništva, ja tu imam veće šanse i ja sam dolazeći član Predsjedništva BiH. Dolazim da branim RS i da BiH ide naprijed. Ja ću zagovarati legalitet, dogovor bez obzira na to da li BiH neko voli više ili manje. Očekujemo da DNS u oktobru bude vlast u RS-u. Dodik treba da ode u političku penziju - kaže Nešić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.