open-navfaktor-logo
search
Izbor u NSRS
Nešić tvrdi da su Vukanovićevi zastupnici dali SNSD-u četvrtog delegata za Dom naroda BiH
Nenad Nešić, predsjednik DNS-a, tvrdi da zastupnici Nebojše Vukanovića nisu glasali za kandidata PDP-a prilikom glasanja u Narodnoj skupštini Republike Srpske za delegate Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.  
04.12.2022. u 09:39
get url
text

VEZANI TEKST - Vukanović optužio Nikšića i SDP zbog glasanja u NSRS-u: Ko god je uzeo pare od Dodika za ovo, u zdravlju ih trošio

Nešić, koji je inače u skobu sa Vukanovićem, kaže da Pokret za državu nije "izdao", već se "izdaja" desila unutar opozicionog bloka koji čine SDS, PDP i Lista za pravdu i red Nebojše Vukanovića. Nevažeći listić upravo je i napravio Vukanovićev zastupnik, tvrdi Nešić.

- Vukanovićevi zastupnici nisu glasali za kandidata PDP-a i to tvrdim odgovorno i imam podatke za to. Za jednog sam siguran, a za druga dva nisam siguran. Postoji pretpostavka da dva kandidata iz SDS-a nisu glasala. Znači, sigurno tri zastupnika opozicije nisu glasala za PDP - tvrdi Nešić.

Vukanović, pak, tvrdi da to nije istina i da je siguran kako su njegovi zastupnici glasali po dogovoru i da nisu isporučili SNSD-u četvrtog delegata u Domu naroda Parlamenta BiH.

VEZANI TEKST - Borenović: Nikšićeva fotografija nastala je u Dodikovom kabinetu, to je tuđi glasački listić

Zašto bi Vukanovićevi zastupnici glasali tako da Miloradu Dodiku osiguraju kontrolu u Domu naroda, Nešić objašnjava time da Vukanović želi "preuzeti lidersku poziciju u opoziciji. Zbog toga mu u prilog ide da u što nepovoljniju poziciju stavi PDP i SDS, jer na osnovu pada njihovog, njegov rejting raste". 

No sukob na relaciji Nešić - Vukanović traje već dugo, pa Nešićeve tvrdnje treba uzeti s rezervom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.