open-navfaktor-logo
search
Potvrđeno
Nešić uputio Vijeću ministara prijedlog, ko će na čelo dvije državne policijske agencije
Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine uputilo je Generalnom sekretarijatu Vijeća ministara Bosne i Hercegovine prijedlog i rang-listu kandidata za izbor direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela i zamjenika direktora Granične policije.
06.06.2023. u 19:02
get url
text

VEZANI TEKST - Nezavisni odbor otvara prijave: Stiglo 12 koverata za rukovodeće pozicije u Graničnoj policiji i DKPT

Ovo je za Faktor potvrdio ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić koji je prijedlog i rang-listu, kako je kazao, uputio jučer.

Nezavisni odbor PSBiH je prošlog mjeseca, nakon obavljenih intervjua sa kandidatima, utvrdio liste najuspješnijih.

Prvorangirani kandidat za direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela je Enes Karić, komandant Jedinice za specijalnu podršku SIPA-e. On bi na tom mjestu trebao zamijeniti Mirsada Vilića, kojem je istekao mandat.

Kada je u pitanju zamjenik direktora Granične policije, prvorangirani kandidat je Ensad Korman, donedavni vršilac dužnosti direktora FUP-a.

Novi saziv Vijeća ministara je u februaru imenovao rukovodioce policijskih agencija iz reda srpskog i hrvatskog naroda, dok je za ove dvije, na koje su trebali biti imenovani kadrovi iz reda bošnjačkog naroda, ponovo raspisivan javni poziv.

Sjednica Vijeća ministara BiH zakazana je za sutra, 7. juna. Na predloženom dnevnom redu nije uvršteno imenovanje rukovodećih pozicija u dvije državne policije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.