open-navfaktor-logo
search
Gosti i iz zemalja EU
Neumski hoteli bit će popunjeni već od maja
Neumski hoteli bit će popunjeni već od maja, a izvrsna sezona i postsezona očekuje se sve do decembra, rekao je Feni načelnik Općine Neum Dragan Jurković.
23.04.2023. u 11:03
get url
text

Dodao je kako očekuju bolje rezultate nego 2019. godine te je izrazio nadu da će se do početka glavne sezone formirati lokalna Turistička zajednica kako bi mogli pratiti broj gostiju u Neumu, ali i dodatno razvijati Općinu Neum.

- Fokus je, kao i posljednjih godina, na domaćim gostima iz Bosne i Hercegovine, ali u posljednje vrijeme imamo porast gostiju iz zemalja zapadne Europe. Dolaze nam Francuzi, Nijemci, Austrijanci, Poljaci, Česi, Slovaci. Povećava se broj iz godine u godinu, pa ih u većem broju očekujemo i ove sezone – rekao je on.

Načelnik također naglašava da se tržište Srbije otvorilo 2020. godine te da i ove godine očekuju porast gostiju iz te zemlje jer su najave jako dobre.

Pomoć mladima zbog visokih cijena nekretnina

Govoreći o odlasku mladih kao gorućem problemu, ne samo u Neumu, nego u cijeloj Bosni i Hercegovini, načelnik Jurković je napomenuo kako su se kroz posljednje dvije godine maksimalno potrudili omogućiti mladima lakši ostanak u Neumu.

- Potrudili smo se pomoći im kroz male, ali značajne subvencije, od opremanja novorođenčeta do plaćanja osnovnih troškova rodiljama prvih pola godine i slično. Planiramo kroz 2024. godinu krenuti sa subvencioniranjem stanova za mlade – otkrio je načelnik.

Ističe kako su cijene nekretnina jako skupe te da mladi teško mogu kupiti svoju prvu nekretninu s ovakvim tržišnim cijenama.

- Pokušat ćemo dio troškova preuzeti na sebe i na taj način omogućiti mladima da ostanu na ovome području. Problem odlaska i nedostatka radne snage vidljiv je u Neumu. Smatram da mladi mogu naći posao ovdje, a sada su i gospodarstvenici malo drugačiji, povećavaju se plaće i slično samo da bi se mladi zadržali – podvukao je on.

Rekonstrukcija ulica i uređenje plaža

Načelnik je još rekao kako je jedan od najznačajnijih projekata na kojemu se sada radi izgradnja zgrade Općine Neum u koju će se useliti, kako se nada, do kraja godine.

- Time ćemo, nakon 45 godina, konačno dobiti objekt u kojemu će biti smještene sve općinske službe. Planiramo i rekonstrukciju ulica, ali na tomu ćemo raditi poslije sezone – otkrio je načelnik.

Na kraju je kazao kako sada pripremaju, uređuju i dorađuju plažne prostore s ciljem da urade maksimalno koliko mogu da bi se ljudi koji dođu u Neum osjećali ugodno.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.