open-navfaktor-logo
search
Novo Sarajevo
Nevrijeme nanijelo blato i smeće: Očišćeni slivnici kod novog kružnog toka na Pofalićima
Uslijed obilnih padavina, nevremena i jakih udara vjetra u ulici Put života na dijelu saobraćajnice u neposrednoj blizini novoigrađenog kružnog toka u sarajevskom naselju Pofalići došlo je do nanosa lišća, granja, blata i smeća na dva slivnika (rešetke), što je prouzrokovalo površinsko začepljenje istih i zadržavanje određene količine vode na saobraćajnici.
20.05.2020. u 13:42
get url
text

Održavanje ove kantonalne saobraćajnice u nadležnosti je Direkcije za ceste KS koja ima potpisan Ugovor sa KJKP Rad o redovnoj ophodnji saobraćajnica.

Budući da u ovom slučaju nadležne službe nisu intervenisale na vrijeme na ovom lokalitetu, pripadnici Civilne zaštite Općine Novo Sarajevo odmah su izašli na teren, te su hitnom intervencijom očistili rešetke i saprali saobraćajnicu od nanosa, čime se voda odmah povukla.

Na terenu je konstatovano da su odvodi uz novi kružni tok ispravni i u funkciji, te da u slučajevima vremenskih nepogoda izazvanih obilnim padavinama i vjetrom na vrijeme treba intervenisati nadležna ophodnja puta, kako ne bi došlo da ovakvih neželjenih pojava u saobraćaju, saopćila je Općina Novo Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.