open-navfaktor-logo
search
Goražde
Ni dan na novom poslu: Neopoziva ostavka ministra MUP-a BPK Nermina Karišika
Novoimenovani ministar unutrašnjih poslova Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde Nermin Karišik podnio je neopozivu ostavku na ovu funkciju – potvrdila je premijerka Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde Aida Obuća.  
10.02.2021. u 14:41
get url
text

Karišik je na ovu funkciju imenovan 5. februara na desetoj vanrednoj sjednici Skupštine Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde, nakon što je odlukom parlamentarne većine sa ove pozicije smijenjena Nizama Rišljanin.     

U obrazloženju neopozive ostavke dostavljene premijeru BPK Goražde, Vladi i Skupštini BPK, Karišik je naveo da je njegova odluka  isključivo privatne prirode i, kako je naveo, rezultat želje da sačuva lični i profesionalni dignitet.

- Uz izraze duboke zahvalnosti jer ste imali povjerenje i smatrali da sam dobar kandidat za ministra unutrašnjih poslova BPK Goražde, želim vas obavjestiti da povjerenu dužnost ipak ne mogu prihvatiti. Nadam se kako razumijete da ne želim biti dio negativnih političkih procesa koji se trenutno dešavaju na području BPK Goražde, a koji bi se mogli dovesti u vezu sa kriminalom i korupcijom, čime bi se podhitno trebale pozabaviti nadležne institucije. Zbog navedenih događaja javnost u Goraždu, ali i šire je uznemirana, a ja ne želim da moje ime bude dio takvih priča. Kao osoba nisam ni na koji način bio povezan  sa negativnim procesima koji su ovih dana izazvali veliku medijsku pozornost i jednostavno želim da tako i ostane – naveo je u ostavci Karišik.

Izrazio je nadu da će biti pronađena kvalitetna kadrovska riješenja koja će pomoći da se trenutna situacija prevaziđe, prvenstveno, kako je naveo, u cilju dobrobiti svih građana BPK Goražde.

Inače,  Karišik na radnom mjestu nije proveo ni dan, s obzirom da su se nakon njegovog imenovanja i on i smijenjena ministrica, oboje, pojavili u zgradi MUP-a BPK.

Karišiku je tada predočen  dopis predsjedavajuće Skupštine BPK Goražde  Daliborke Milović da se odluke o smjeni te imenovanju smatraju ništavnim, nakon čega je Karišik napustio zgradu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.