open-navfaktor-logo
search
Prva transverzala
Ni Grad Sarajevo nije izdao dozvole za građenje Pennya u Velešićima
Gradonačelnik Grada Sarajeva izdao rješenje 22.02.2013. godine, kojim se odbija zahtjev firme Penny plus d.o.o. Sarajevo za izdavanje naknadne urbanističke saglasnosti za radove izvedene na izgradnji poslovnog objekta u ulici Halida Kajtaza broj 11 u Sarajevu, saopćeno je iz Gradske uprave
04.11.2019. u 16:41
get url
text

Ni Grad Sarajevo ne raspolaže informacijama o dozvolama za gradnju objekta u vlasništvu Penny plus u Velešićima, kazali su za Faktor.

Ističu kako za objekte u Velešićima Grad Sarajevo nije izdavao odobrenja za građenje.

- Gradonačelnik Grada Sarajeva izdao rješenje 22.02.2013. godine, kojim se odbija zahtjev firme Penny plus d.o.o. Sarajevo za izdavanje naknadne urbanističke saglasnosti za radove izvedene na izgradnji poslovnog objekta u ulici Halida Kajtaza broj 11 u Sarajevu, na području Općine Novo Sarajevo i Općine Centar Sarajevo, na zemljištu označenom kao: dio k.č. 1367/3, 4356/2 K.O. Novo Sarajevo I (novi premjer), na području Općine Novo Sarajevo i k.č. 136/1, 1216  K.O. Sarajevo VII (novi premjer), na području Općine Centar Sarajevo – saopćili su iz Gradske uprave.

Podsjećamo, sporni objekat nalazi se na trasi Prve transverzale, a misterija je ko je i kada izdao dozvole ovoj firmi za izgradnju objekata.

VEZANI TEKST - Misterije o objektu Penny plus u Velešićima: Imaju li dozvole, šta je legalno, a šta nelegalno izgrađeno...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.