open-navfaktor-logo
search
Šta je sa planovima
Ni pet mjeseci od prodaje nema radova na lokaciji devastiranog Doma penzionera u Nedžarićima
Kompanija Kapital Holding koja je kupila devastirani Dom penzionera u Nedžarićima u Sarajevu na aukcijskoj prodaji koja je održana 16. oktobra prošle godine, a prodajna cijena je bila 10,3 miliona KM, još nije počela sa bilo kakvim radovima na terenu.
12.03.2020. u 22:10
get url
text
Dom penzionera u Nedžarićima
Dom penzionera u Nedžarićima

Kompanija do ovog trenutka nije isplatila sav novac Zavodu za penzijsko i invalidsko osiguranje koji je vlasnik objekta jer kako nam je pojasnio Zijad Krnjić, direktor Zavoda PIO, isplata je dogovorena u četiri rate.

- Prva rata je trebalo da bude uplaćena 1. marta, pa ćemo provjeriti da li je to urađeno. Naime, imamo dogovor s kupcem Doma penzionera u Nedžarićima. Sve dok ne plate sve rate, neće dobiti lokaciju. Ako bude problem s plaćanjem, tu smo zaštićeni. Oni su uplatili prvih deset posto 1,3 miliona KM, a riječ je o depozitu. Ostalo treba da isplate u četiri rate. Ako ne plate, propada im tih milion KM, objekat je naš, sve do isplate zadnje KM. Nema tu nikakvog rizika. Njima je u cilju da plate što prije - rekao nam je Krnjić.

Na naša pitanja kada bi moglo početi rušenje devastiranog objekta Doma penzionera u Nedžarićima, šta će se tačno graditi na toj lokaciji i koja je vrijednost investicije. Odnosno, kada počinje izgradnja i kada je planiran završetak radova, iz Kapital Holdinga nam je navedeno da će na ova pitanja odgovoriti kad budu imali više informacija o samom projektu.

{$galerijaFotografija}

Ni iz Općine Ilidža nam nisu odgovorili da li je kompanija Kapital Holding tražila već potrebne dozvole za gradnju.

Podsjećanja radi, nakon što je na aukcijskoj prodaji u Sarajevu 16. oktobra prodat Dom penzionera u Nedžarićima, jedan od predstavnika Kapital Holdinga je kazao kako je predviđeno rušenje Doma penzionera. I da se na tom mjestu planira gradnja velikog tržnog centra, hotela i poslovne zgrade. Rečeno je da će rušenje biti čim prije.

IMG_20200304_112219.jpg
1 od 21
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.