open-navfaktor-logo
search
Šta je spin, šta istina
Nihad Uk o izboru pravobranioca Grada Sarajeva: Jusufbegović mi je kum, nisam bio u komisiji
Za pravobranioca Grada Sarajeva jučer je izabran Admir Jusufbegović.
05.04.2022. u 15:53
get url
text

Zanimljivo je da je on kum Nihada Uka, generalnog sekretara Naše stranke i gradskog vijećnika.

- On je moj kum. Ko god je mogao gledati sjednicu, mogli su da zaključe šta je prava istina. Nisam bio član komisije koja je odlučivala o tome. Gradonačelnica predlaže kandidate, sve dolazi na Gradsko vijeće. Jučer su počeli spinovati neke stvari da mi je rođak, da sam predsjednik komisije... Ništa od toga nije istina – rekao je za Faktor Nihad Uk.

Admir Jusufbegović

Podsjetimo, iako je ranije bio predložen za pravobranioca Destan Hodžić, na sjednici koja je održana 1. decembra 2021. godine, on nije izabran jer Gradsko vijeće nije usvojilo odluku, pa se pristupilo imenovanju sljedećeg kandidata.

Nakon podnesene žalbe s ciljem utvrđivanja kršenja zakonskih normi, 22. decembra prošle godine ombudsmeni BiH su zaprimili odgovor Gradskog vijeća Grada Sarajeva u vezi sa odgovorom Komisije za izbor i imenovanje Gradskog vijeća na prigovor Destana Hodžića koji je tada bio izabran za pravobranioca.

Gradonačelnica Benjamina Karić je potom, po uputama ombudsmena BiH, predložila Gradskom vijeću određivanje o svakom od kandidata koji je ispunio uvjete postavljenje Javnim pozivom za izbor i imenovanje pravobranioca Grada Sarajeva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.