open-navfaktor-logo
search
Izborna skupština
Nijaz Hušić ponovno izabran za predsjednika SDA Cazin
Na svečanoj izbornoj skupštini Stranke demokratske akcije (SDA) u Cazinu, Nijaz Hušić ponovno je izabran za predsjednika Gradske organizacije SDA Cazin.
31.01.2024. u 22:53
get url
text

Delegati izborne skupštine jednoglasno su povjerili Hušiću, koji je bio jedini kandidat, mandat da i dalje vodi SDA Cazin u naredne četiri godine.

- Svim delegatima i gostima koji su večeras ovdje došli izražavam svoju iskrenu zahvalnost. Hvala svima koji su me predložili da i u narednom četverogodišnjem periodu predstavljam Gradsku organizaciju SDA Cazin. Želim istaći da će Gradska organizacija SDA Cazin biti iskren partner u svim procesima unutar stranke, ali i prema ostalim partnerima na lokalnom i kantonalnom nivou - poručio je Hušić.

Osvrćući se na protekli mandat, Hušić je naglasio:

- Preuzeo sam vođenje stranke prije dvije godine s jasnom vizijom kako vidim Gradsku organizaciju SDA u Cazinu, a zahvaljujući podršci svih vas, uspjeli smo tu viziju ostvariti. Trenutno, SDA je dio vlasti na kantonu, a ja stojim pred vama kao premijer kantona. Naše aktivnosti su donijele konkretne rezultate, uključujući preuzimanje odgovornosti za Vladu Unsko-sanskog kantona.  U protekla dva mjeseca, ostvarili smo sve što smo planirali. Komunikacija unutar stranke i s našim partnerima mora biti otvorena, a naši stavovi jasni.

Na izbornoj skupštini izabrani su i potpredsjednici Gradskog odbora SDA Cazin, Aida Pašić i Almin Handanagić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.