open-navfaktor-logo
search
Odbio kandidaturu
Nijaz Skenderagić za Faktor: Biti kandidat za gradonačelnika Sarajeva velika je čast i priznanje, ali...
Nakon što je Bogić Bogićević definitivno rekao "NE" na kandidaturu za mjesto gradonačelnika Sarajeva, SDP se našao u nimalo jednostavnoj poziciji pronalaska i predlaganja novog imena.
03.04.2021. u 14:03
get url
text

Najozbiljniji kandidat po svemu sudeći u ovom trenutku je Ljubiša Marković.

Kao jedan od kandidata spominjao se i Nijaz Skenderagić, ali kako nam je potvrdio sam Skenderagić, on nije prihvatio kandidaturu.

- Obavio sam razgovor sa povjerenikom SDP-a za Kanton Sarajevo i zahvalio se na kandidaturi za gradonačelnika Sarajeva. Biti kandidat za gradonačelnika velika je čast i priznanje. Pogotovo grada kakvo je Sarajevo. Moja generacija odrastala je u ambijentu svakodnevne brige,želje i nastojanja da Sarajevo uvijek bude ljepše i bolje. U svakom pogledu. Kao što je bila čast i priviligija biti jednim od ljudi koji su bili učesnici u izgradnji objekata i organizaciji ZOI 84 - kazao je Skenderagić.

Dodao je da je "ovo grad kojim se trebamo ponositi i činiti sve da mu vratimo šarm i duh našeg šehera".

VEZANI TEKST - Ljubiša Marković novi kandidat za gradonačelnika Sarajeva

- Zahvaljujem se svima koji su smatrali da moja malenkost može uspješno kormilariti brodom Sarajevskim. Moj san je da Sarajevo opet bude kao nekad. Grad u kojem će svima biti lijepo - kazao je Skenderagić.

Podsjetimo, Ljubiša Marković jučer je potvrdio za Faktor da je dobio ponudu SDP-a.

- Istina je da su me kontaktirali iz SDP-a i pitali da li možemo razgovarati na tu temu. Dao sam potvrdan odgovor i sada čekam ponovni poziv - rekao je za Faktor Marković.

Kao potencijalni kandidati za gradonačelnika Sarajeva ranije su spominjani i Slaviša Šućur, Dragan Vikić i Jovan Divjak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.