open-navfaktor-logo
search
Vlasenica
Nije dobio posao klanja kurbana, pa nasrnuo na imama
Kako Faktor saznaje, napadač je Mehmed Kuljančić, a on je u kancelariji Islamske zajednice, koja se nalazi pri gradskoj džamiji, nasrnuo na Nurdina Grahića, glavnog  imama Medžlisa Islamske zajednice Vlasenica, pljunuvši ga i udarivši nogom u bubreg
12.08.2019. u 11:37
get url
text

Policijskoj stanici Vlasenica jučer je  prijavljeno je da je u prostorijama vjerskog objekta u Vlasenici, lice inicijala M. K. iz Vlasenice, fizički napalo vjerskog službenika. 

- Po prijavi su postupili policijski službenici PS Vlasenica koji su o svemu obavijestili dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju sapreduzimnjem svih zakonom propisanih mjerai radnjiiz svoje nadležnosti u ciljukompletiranja idokumentovanjanavedenog događaja - saopćeno je iz MUP-a.

Kako Faktor saznaje, napadač je Mehmed Kuljančić, a on je u kancelariji Islamske zajednice, koja se nalazi pri gradskoj džamiji, nasrnuo na Nurdina Grahića, glavnog  imama Medžlisa Islamske zajednice Vlasenica. Spor je, prema našim saznanjima, izbio nakon što Kuljančić nije angažiran na klanju kurbana.

- Ta osoba je mene pljunula i udarila nogom u bubreg. Da nije spriječen, bilo bi teških ozlijeda.  Radi se o o određenim ličnim interesima, to se desilo nakon što ta osoba nije od Islamske zajednice dobila posao klanja kurbana, iz razloga jer se smatralo da nije profesionalna, da nikada nije radila taj posao, tako da se kolo slomilo na imamu. Posao smo dali odgovornim ljudima, ekipi koja to godinama radi, ali neko je sebi dao za pravo da on to treba raditi – kazao nam je ef. Grahić, kazavši da je policija odradila svoj dio posla i da će napadač dalje biti procesuiran.

Osim toga, kako nam je kazao, Bajram u Vlasenici protekao je u najboljem redu.   

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.