open-navfaktor-logo
search
Prepucavanja
Nije došao na debatu: SDA Banovići kandidatu za načelnika Midhatu Husiću uputila niz pitanja
SDA Banovići obratila se aktuelnom načelniku Banovića Midhatu Husiću, tvrdeći da je odbio učešće u debatnoj emisiji na RTV TK, a nakon što je učešće potvrdio zaposlenicima ove medijske kuće.
05.11.2020. u 11:35
get url
text

- Pokušali ste opravdati svoj izostanak u debatnoj emisiji RTV TK u kojoj je učestvovao i naš kandidat za načelnika Bego Gutić, saopćenjem koje ima formu pamfleta u kojem ste naveli sve same laži i insinuacije u formi opravdanja zbog čega niste prisustovali pomenutoj emisiji.

Koliko ste bili neuvjerljivi govore i komentari na društvenim mrežama za koje znamo da vrlo pažljivo pratite, u kojima ste popljuvani, a u prilog tome govori komentar novinarke RTV TK Azre Mešić, koja Vas je pitala zašto već dvije godine nemate hrabrosti da učestvujete u bilo kom medijskom nastupu - saopćili su iz SDA Banovići.

S obzirom na to da Husić nije bio u emisiji, a imali su, kažu, namjeru preko svog kandidata postaviti mu nekoliko pitanja, odlučili su to učiniti na ovaj način:

- Zašto izbjegavate položiti račune građanima Banovića, to je Vaša obaveza kao izabranog zvaničnika?
- Zašto je Vaš nosilac liste također izbjegao predstavljanje na RTV TK, iako znamo da je nastanjen nedaleko od zgrade RTV TK?
- Izbjegavanje nastupa u medijima je navika koju ste preuzeli od Vašeg predsjednika stranke Kukić Mirsada, koji već trideset godina pretenduje da bude lider, a niti ima znanja niti ima sposobnosti da se predstavi građanima, da ga građani vide i čuju. Svih ovih trideset godina od sebe pravi kult nedodirljivosti, izbjegavajući susrete sa običnim ljudima, što pokazuje jednu vašu generalnu karakteristiku-kukavičluk.
- Da li je uslov da u Vašoj stranci kandidat ima potvrđenu optužnicu kako bi uopšte mogao biti kandidovan za bilo koji nivo vlasti, kao što je npr. Vaša kandidatura za načelnika?
- Da li su termini poput "satrati" i "zdrobiti" koje koristite u svojim javnim nastupima u predizbornoj kampanji isključivo odraz političkog i svakog drugog primitivizma Vas i Vaših nadređenih ili su to prijetnje koje planirate realizirati?
- Zašto zloupotrebljavate službeno vozilo u predizborne aktivnosti i u privatne svrhe po čemu ste i dobili nadimak "Mido Passat". Kako Vam je uspjelo ono što nije nikome, da nakon kupovine auta na putu od Auto kuće Nipex do Banovića isti dan ga uništite i napravite na njemu totalnu štetu?
- Koliko ste članova uže porodice u svom sedmogodišnjem mandatu zaposlili, osim supruge Mersihe u Službi za zapošljavanje TK, sestre Medihe koju ste zaposlili u Općini Banovići, zeta Admira Demirovića u MUP TK, amidžišne Mensure Husić Memić u Zavod za zapošljavanje TK?
- Koliko ste privukli stranih investicija i otvorili radnih mjesta?
- Koliko ste građana iselili iz Banovića za vrijeme svog mandata?
- Koliko ste i koje ste kapitalne projekte finansirali iz budžeta Općine, ne računajući 10 miliona iz Budžeta TK?
- Zašto ste uništili sport i kulturu u Banovićima?
- Zašto Vaš direktor JU Centar za socijalni rad Nevzet Tufekčić zloupotrebljava dodjelu novčane pomoći i ucjenjuje korisnike socijalne pomoći na način da ukoliko ne glasaju za tebe kao načelnika više neće dobijati socijalnu pomoć?
- Zašto Ibrahim Mujkić (predsjednik mjesnog ogranka PDA Grivice) ucjenjuje korisnike socijalne pomoći koji dobijaju mjesečne karte za prevoz, da ukoliko budu posjećivali skupove SDA, to pravo će im biti ukinuto?
- Zašto zloupotrebljavate budžetska sredstva i nezakonito ih prebacujete fudbalskom klubu Budućnost Banovići, da li je to zbog toga što Vaš sin treba da bude prvotimac?
- Kako ste na poziciju stručnog saradnika za odnose sa javnošću i protokol umjesto dipl. žurnaliste zaposlili dipl.ekonomistu, kako ste u Službu za stambeno komunalne poslove, društvene djelatnosti i zajedničke poslove primili vijećnicu PDA, Anelu Mujić, koja je po struci dipl.bachelor razredne nastave?
- Zašto niste izvršili toplifikaciju grada i zašto nije smanjena cijena grijanja?
- Zašto nije riješeno vodosnadbijevanje?
- Zašto plaćamo najskuplji parking prostor i zašto plaćamo parking ispred JZU Dom zdravlja Banovići?
- Zašto niste ukinuli nelegalnu komunalnu naknadu za gradsko građevinsko zemljište dok to nije učinila Vlada TK?
- Zašto ste građanima Banovića nezakonito rušili izgrađene objekte, a sa druge strane ste na šumskom zemljištu izgradili vikendicu kao načelnik općine?
- Zašto naši privrednici plaćaju najveće parafiskalne namete?

- Načelniče u odlasku, imali smo još mnogo pitanja za Vas. Nadamo se da ćete se udostojiti zbog građana Banovića i odgovoriti na neka od navedenih - zaključuju u saopćenju iz SDA Banovići.

Husić je, naime, ranije u saopćenju za javnost, između ostalog, naveo da neće učestvovati u debati "iz razloga što protukandidat Bego Gutić u svojim javnim istupima na promotivnim skupovima uporno poziva nan nasilje, prijeteći bez imalo ustručavanja članovima biračkih odbora i djetetu šehida".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.