open-navfaktor-logo
search
Dom naroda BiH
Nije usvojen Izvještaj o finansijskom poslovanju BHRT-a za 2021.
Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici nije usvojio Izvještaj o finansijskom poslovanju BHRT-a za 2021. godinu.
28.03.2023. u 14:30
get url
text

Delegatkinja Kluba hrvatskog naroda Marina Pendeš rekla je da će većina u tom klubu biti suzdržana o pomenutom izvještaju jer smatraju da treba ubrzati njihovo dostavljanje, a ne da delegati u martu 2023. razmatraju izvještaj za 2021.

Zlatko Miletić iz istog kluba naveo je da BHRT kao državna institucija zaslužuje posebnu pažnju, što ne znači da nema prostora da se utječe na njihov broj zaposlenih ili da se nastoje riješiti milionska dugovanja.

Na glasanju o Finansijskom planu BHRT-a za 2022. s pratećim mjerama i efektima tih mjera, te o Izvještaju o realizaciji programa BHRT-a za 2021. i Programskim planovima BHRT-a za 2022. postignuta je opća, ali nije i entitatska većina, pa su poslani Kolegiju na usaglašavanje.

Na sjednici su usvojeni Izvještaj o finansijskoj reviziji izvršenja Budžeta institucija Bosne i Hercegovine za 2021., kao i Izvještaj o izvršenoj reviziji učinka o temi: Praćenje realizacije preporuka revizije učinka "Upravljanje imovinom i troškovima smještaja u diplomatsko-konzularnim predstavništvima u BiH".

Također, delegati su jednoglasno i bez rasprave usvojili Izvještaj o izvršenoj reviziji učinka o temi: Praćenje realizacije preporuka revizije učinka "Upravljanje carinskim terminalima", te Izvještaj o izvršenju Budžeta institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2021.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.