open-navfaktor-logo
search
Trenutna situacija
Nijedan ministar u Vladi FBiH za sada nije pozitivan na koronu, sjednicom će predsjedavati Milićević
Nakon što je utvrđeno da je premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić pozitivan na koronavirus, do ovog trenutka niti jedan od ministara nije pozitivan na COVID-19, potvrđeno nam je u Vladi FBiH. Rečeno nam je da će sutra u Sarajevu biti održana redovna sjednica Vlade FBiH uz poštivanje svih higijensko-epidemioloških mjera.
16.07.2020. u 11:48
get url
text

- Sjednicom će, u odsustvu premijera, predsjedavati dopremijerka, odnosno, federalna ministrica finansija Jelka Milićević. Mislim da je na nju premijer prenio sva potrebna ovlaštenja, do njegovog povratka. Što se tiče koronavirusa, u Federalnoj vladi do ovog momenta nema nijednog ministra koji je pozitivan. Tako sada stvari stoje, a vidjet ćemo - rečeno nam je u Vladi FBiH.

Iz Ureda za informiranje Vlade FBiH nam je rečeno da se sve ostale aktivnosti Vlade Federacije BiH odvijaju redovno i prema zakonskim i podzakonskim aktima kojima je uređen rad Vlade FBiH.

Podsjećamo, od federalnih ministara u samoizolaciji je ministar za boračka pitanja Salko Bukvarević, na koju se odlučio iz predostrožnosti iako je test na COVID-19 pokazao da je negativan.

Bukvarević se testirao po saznanju da je sakretarica njegovog kabineta pozitivna na koronavirus, nakon čega je uslijedilo testiranje svih iz kabineta. Nekoliko saradnica koje su bile u kontaktu sa zaraženom osobom su otišle u izolaciju.

Kada je riječ o zdravstvenom stanju premijera Novalića, koji je jučer hospitaliziran u izolatorij Klinike Podhrastovi, danas se osjeća bolje.

- Premijer je dobro spavao. Osjeća se bolje. Nije priključen na respirator. Pored njega se nalazi kisik kako bi ga mogao uzeti prema potrebi. Kao što je poznato, jučer se borio sa visokom temperaturom, sada je situacija dosta bolja - rekao nam je Zoran Blagojević, premijerov savjetnik za medije.

Podsjećanja radi, premijer je određene simptome osjetio nakon učešća u Maršu mira, nakon čega uradio test na koronavirus koji je pokazao da je pozitivan.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.