open-navfaktor-logo
search
Radost
Nijedno dijete bez paketića: Udruženje "Ruku na srce" izmamilo 3.600 dječijih osmijeha
Udruženje "Ruku na srce" u subotu je u Sportskoj dvorani "Goran Čengić" u Sarajevu manifestacijom "Nijedno dijete bez paketića" započelo završnicu istoimenog projekta.
24.12.2022. u 13:21
get url
text

U okviru ovog projekta tokom narednih dana novogodišnjim paketićima bit će obradovano 3.600 mališana iz porodica slabijeg materijalnog stanja sa područja cijele Bosne i Hercegovine.

Osim podjele paketića, djeca su imala priliku pogledati i novogodišnju predstavu "Djed Mraz u životinjskom carstvu" koju su pripremili njihovi drugari uz pomoć bosanskohercegovačkog glumca Dine Sarije. Djeca su se nakon predstave mogla družiti sa omiljenim likovima iz bajki i Djedom Mrazom, te se zabaviti uz kreativne radionice.

Na realizaciji projekta u protekla tri mjeseca radilo je više od stotinu mladih ljudi, većinom studenata i srednjoškolaca.

Naglašavajući činjenicu da se projekat realizuje već dvanaestu godinu zaredom, predsjednica Udruženja "Ruku na srce" Hana Hodžić poručila je da u su u protekla tri mjeseca njihovi volonteri predano radili na realizaciji njihovog najvećeg projekta.

- Prikupljali su donacije, pakovali paketiće i pripremali kreativne radionice, a sve kako bi današnju podjelu učinili zabavnom i nezaboravnom za naše mališane. Biti dijelom ove zimske čarolije, koja za cilj ima obradovati najmlađe, zaista izaziva neopisiv osjećaj sreće, ljubavi i ponosa - rekla je Hodžić, saopćeno je iz Udruženja.

Podsjetila je da samo uz veliki broja donatora i volontera, kao i uz podršku medija, mogu pričati ovako velike i lijepe priče, te da su zbog toga mnogo zahvalni svima koji učestvuju u akcijama Udruženja "Ruku na srce".

- Divno je sve što Udruženje radi za nas i našu djecu. Beskrajno smo zahvalni na radosti koju osjećaju naša djeca kada dobiju novogodišnji paketić, to nam puno znači - poručio je jedan od roditelja.

Udruženje će, u sklopu ovogodišnjeg projekta "Nijedno dijete bez paketića", obradovati djecu uzrasta do 12 godina iz porodica slabijeg materijalnog stanja.

Ovogodišnju realizaciju projekta "Nijedno dijete bez paketića" pomogli su mnogi građani kao i mediji stalnom promocijom projekta. Realizacija ne bi bila moguća ni bez brojnih osnovnih i srednjih škola, vrtića, asocijacija studenata različitih fakulteta kao i mnogih kompanija, udruženja i sportskih kolektiva koji su prepoznali toplinu ove zimske priče, navode organizatori.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.