open-navfaktor-logo
search
Zavod Pazarić
Niko ne želi obavijestiti bivšu direktoricu, koja još radi u "Pazariću", da je traže novinari
Pokušali smo doći do bivše v.d. direktorice Zavoda Pazarić Senade Muharemović na čije ime je sadašnji direktor Redžep Salić iznio teške optužbe, a od koje smo željeli saznati i drugu stranu priče  
11.11.2019. u 15:18
get url
text

Po završetku današnje konferencije za novinare koju je u Javnoj ustanovi Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić sazvao sadašnji direktor Redžep Salić pokušali smo razgovarati sa Senadom Muharemović, bivšom v. d. direktoricom Zavoda. Naime, Salić je prezentirajući pristigle nalaze Porezne inspekcije FBiH, kao i sudskih vještaka koji ukazuju na nepravilnosti u radu prethodnog rukovodstva Upravnog i Nadzornog odbora Zavoda Pazarić, iznio i teške optužbe na račun Muharemović.

Između ostalog, naveo da je da je tražila od stolara Zavoda da za nju izrade komade namještaja, primjera radi, bračni krevet. S obzirom da je Muharemović i sada uposlenica Zavoda, tačnije Službe za opštetehničke poslove, pozvali smo na kontakt telefon Zavoda i zatražili da nam omoguće da stupimo u kontakt sa Muharemović kako bismo imali i njen komentar na sve izrečeno. 

Na telefon nam se javila žena koja nam je, kada smo se predstavili, kazala da povo pozovemo za nekoliko trenutaka, što smo i učinili. Na drugi poziv nam je s druge strane rečeno da smo dobili sekretaricu direktora, te da ona niti može niti je njen posao da pozove Muharemović da sa njom razgovaramo, kao i da ne može davati broj mobitela. Također nam je rekla kako ne postoje tehničke mogućnosti da nas "prespoji" na liniju službe u kojoj radi Muharemović. Na naše insistiranje dobili smo direktni kontakt broj OTP službe, ali po pozivu se uključivao faks.

Ponovo smo pozvali kontakt broj Zavoda, nadajući se da u 21. vijeku u Zavodu postoji još neki kontakt broj na koji bismo dobili njihovu uposlenicu. Dobili smo broj, ali je riječ o socijalnoj službi gdje su nam rekli da na taj broj ne možemo dobiti Muharemović, jedino je mogu pozvati da dođe do njih i javi se na njihov telefon. Međutim, kada smo objasnili zašto nam treba Muharemović, rekli su da u tom slučaju ne mogu da je pozovu, da nije njihovo da se u to miješaju. Da je šef OTP službe trenutno na sastanku... Iako smo pojasnili da nam ne treba šef službe, već uposlenica Muharemović, osoba koja se javila je ostala pri svom, da je ne može zvati zbog novinara. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.