open-navfaktor-logo
search
Radi odličan posao
Nikšić: Ambasador Murphy u svakom smislu pokazao da je diplomata od konkretnih djela
"Da je ambasador Michael Murphy iskreni prijatelj Bosne i Hercegovine, imali smo priliku da se uvjerimo u brojnim prilikama. Diplomata osebujnog stila koji se ne ustručava stvari nazivati pravim imenom, dobio je i zvaničnu potvrdu da radi odličan posao u interesu BiH i njenih građana provodeći zvaničnu politiku State Departmenta za našu zemlju".
11.01.2024. u 08:07
get url
text

Ocijenio je ovo federalni premijer Nermin Nikšić nakon vijesti da je ambasador Murphy za svoj rad dobio priznanje koje mu je dodijelio predsjednik Joseph Biden.

- Ambasador Murphy najbolje će znati koliko mu je ovo priznanje i mjesto u grupi odabranih diplomata važno, a ono što mi znamo jeste da je ovo potvrda dobrog puta i konstruktivne politike za Bosnu i Hercegovinu. Ambsador Murphy od kad je došao insistira na tome da se stvari vrlo važne za našu zemlju i njene građane konačno riješe. Posebno cijenimo njegov doprinos na podsticanju aktivnosti u domenu borbe protiv kriminala i korupcije što je u zemlji kakva je BiH vrlo težak i nezahvalan posao - napisao je Nikšić na Facebooku.

Zaključio je da je ambasador Murphy dosad u svakom smislu pokazao da je diplomata od konkretnih djela i "kao partneri izuzetno cijenimo svaki vid podrške koju on i Sjedinjene Američke Države pružaju našoj zemlji i nama".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.