open-navfaktor-logo
search
BH blok i Mostar
Nikšić: Je li ucjena iz Naše stranke da mora biti Baralija; BiH za SDP nije samo Sarajevo
Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a BiH, gostujući u emisiji Otvoreni studio na Radiju FBiH komentirao je današnju sjednicu Gradskog vijeća Mostar i kandidaturu Armana Zalihića, vijećnika BH bloka i predsjednika SDP-a Mostara. 
10.02.2021. u 19:15
get url
text

- Nismo imali konsenzus na jučerašnjem sastanku Koalicije u Mostaru, a pošto nismo imali konsenzus, pošto smo ravnopravni u Koaliciji jasno su svi rekli da nemaju ništa protiv da i Arman Zalihić bude kandidat i onda će se na sjednici Vijeća to dogovarati- kazao je Nikšić.

Predsjednik SDP-a je tokom jučerašnje posjete Mostaru pozvao da se glasa za Irmu Baraliju iz Naše stranke. 

VEZANI TEKST - Nikšić i Kojović: Neka vijećnici Koalicije za Mostar glasaju za Baraliju

Danas za Radio FBiH kaže: 

- Formalno Arman Zalihić nije kandidat ispred BH bloka, njega je predložila vijećnica PMP-a, ali ništa se nije dogodilo bez dogovaranja. Mi smo jučer imali sastanak u Mostaru gdje su sa mnom bile i kolege iz Naše stranke. Razgovarali smo s predsjednicima naših gradskih organizacija i s nekim od naših vijećnika i otprilike računica je vrlo jasna. Svi pričaju o nekoj matematici, a ja o čistom računu. Nažalost, zbog nekih nesuglasica, ne treba se praviti da ih nema. PMP nije bio spreman da podrži Irmu Baraliju, koja je bila naš kandidat.

Nikšić je potom dodao "kako bi ostajanje pri kandidaturi Irme Baralije pokazalo neozbiljnost BH bloka, jer kad bi i Koalicija za Mostar pristala da podrži Baraliju ona ne bi imala dovoljan broj glasova da bude gradonačelnica".

VEZANI TEKST - Iz SDP-a odgovorili Ćudić: Interes Naše stranke završava sa sarajevskom čaršijom

- Ako je ucjena PMP-a da neće podržati Irmu Baraliju, je li onda ucjena Naše stranke da to mora biti Baralija bez obzira što ne može proći - kazao je Nikšić.

Nikšić je komentitrao i objavu Sabine Ćudić na društvenim mrežama kako je SDP ovim potezom ugrozio BH blok širom BiH. 

- SDP ništa nije ugrozio, neću da komentiram objave na društvenim mrežama. Za SDP, BiH ne počinje i ne završava u Sarajevu, BiH je i u Mostaru i u Banja Luci i u ostalim gradovima. Nije važno samo u Sarajevu imati vlast po svaku cijenu, a na drugim dijelovima se igrati politike. Mi nijednog trenutka nismo ostavili Irmu na cijedilu i sam Arman je branio njenu poziciju i kandidaturu - poručio je Nikšić za Radio Federacije. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.