open-navfaktor-logo
search
Predsjednik SDP-a
Nikšić komentirao izjavu Dodika o Bećiroviću: Naravno da neću nasjesti na provokaciju
Milorad Dodik je članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine i potpredsjedniku Socijaldemokratske partije (SDP) BiH uputio krajnje neprimjeren komentar, moglo bi se reći prijetnju, napisao je na Facebooku Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a.
19.03.2023. u 21:12
get url
text

- Poručio je da "ako Bećirović misli da može nešto da zaštiti neka prošeta ovuda pa da vidi kako će proći". Znam da se Denis nije uplašio ovakvih riječi, niti mu treba advokat. Međutim, ovakva poruka sama po sebi zabrinjava. Naravno da neću nasjesti na provokaciju. Naprotiv želim podsjetiti Dodika da ministri, zastupnici i drugi dužnosnici SNSD-a bez problema, slobodno šetaju Sarajevom, u kojem su na vlasti stranke "Trojke". Garantujem mu da će tako biti i dalje, jer je ovo Bosna i Hercegovina, zemlja slobodnih, tolerantnih ljudi. Ponosimo se činjenicom da se glavnim gradom cijele Bosne i Hercegovine ljudi kreću slobodno, bez straha - navodi Nikšić.

On je dodao da je "siguran sam da je i Banja Luka mnogo tolerantnija od slike ovog grada koju u javnost ovih dana šalju pojedini političari, ali i šačice huligana".

- Porazno je za jednu politiku da ljudima ne može jamčiti sigurnost. To je zapravo znak nemoći, a ne bilo kakve moći. Denis Bećirović će, uvjeren sam, ostati nepokoleban i nastaviti da radi najbolje što zna u interesu Bosne i Hercegovine i svih njenih građana. Preporučujem i drugim da se bave ostvarivanjem sigurnosti i stabilnosti te radom za opće dobro, umjesto potpuno beskorisnih izjava koje decenijama, osim što koriste u predizborne svrhe, nemaju nikakvog drugog efekta, niti se njihove uzaludne prijetnje mogu ostvariti - zaključio je Nikšić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.