open-navfaktor-logo
search
Krajina se sama bori
Nikšić najavio obilazak USK, Ružnić: Političari iz Sarajeva ne trebaju dolaziti ni sad s čizmama i kolonom medija
Mustafa Ružnić, premijer Unsko-sanskog kantona poručio je danas da "kad su predizborne kampanje u javnim nastupima i njihovim sastavima na društvenim mrežama veliki političari iz Sarajeva uvijek ponude izlive ljubavi za Krajinu i Krajišnike".
17.05.2023. u 12:03
get url
text

VEZANI TEKST - Ružnić: Prirodna nesreća u cijelom USK, Vlada TK, Lendin kabinet, Crveni križ FBiH..., ponudili pomoć, Vlada FBiH još nije

- Godinama prije svako obraćanje bi započinjali sa velikim selamima koje nam donose iz Sarajeva. Ako se politička situacija malo zaoštri, pričaju nam o "tak'im i tak'im" milionskim projektima koje su namijenili za Krajinu ali vazda kriva lokalna vlast što to nije realizovano, a inače bi svakako.

A, nama je valjda suđeno da se borimo. Sa migrantskim krizama, sa velikim političkim retoričarima bez djela i rezultata, sa prirodnim katastrofama. I tako, dok se ovih dana borimo sa vodom i poplavama, zaključujem da problem odnosa prema Krajini nije ni u politici nego u neosvještenosti i neobrazovanosti političara koji pojma nemaju šta je država ni šta je patriotizam.

Političari u Sarajevu se ni u javnom nastupu ne ponašaju državnički, a kamoli sada u djelima da pokažu brigu za državu.
I ne, ne trebaju nam sad dolaziti ovamo u čizmama i sa kolonom medija! Hvala Bogu pa sam rođen ovdje gdje te tome nauče i roditelji i svaki komšija. Krajišnici će i ovog puta svoj, a ako zatreba i ostale dijelove domovine, odbraniti svim raspoloživim sredstvima. Zajedno! - poručio je Ružnić. 

Ovaj njegov odgovor uslijedio je nakon što je federalni premijer Nermin Nikšić objavio na Facebooku da "sutra ima namjeru obići poplavljena naugroženija područja u USK". 

- Danas ćemo održati hitnu sjednicu Vlade Federacije BiH. Želimo razmotriti informaciju o situaciji u poplavljenim područjima, posebno na području USK, te donijeti odluku o odobravanju novčane pomoći. Istovremeno, i dalje smo u stalnom kontaktu sa FUCZ. Sutra imam namjeru obići poplavljena naugroženija područja u USK - napisao je Nikšić. 

U USK se bore sa poplavama već danima. Nakon što su zbog obilnih padavina Sanski Most, Bihać i Bosanska Krupa proglasili stanje prirodne nesreće, pridružili su im se i Cazin i Velika Kladuša. Ružnić je kazao za Faktor kako će biti proglašeno stanje prirodne nesreće na području cijelog kantona. Istakao je i kako im se još niko iz Vlade Federacije BiH nije javio i ponudio pomoć. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.