open-navfaktor-logo
search
Ranije planirane obaveze...
Nikšić neće doći na prijem u Predsjedništvo povodom Dana nezavisnosti, ovo je njegovo obrazloženje
Predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP) Nermin Nikšić neće prisustvovati večerašnjem prijemu povodom Dana nezavisnosti u Predsjedništvu BiH. 
27.02.2020. u 16:28
get url
text

U medijima su se ranije pojavile spekulacije kako na prijem, na koji je pozvan, neće doći zbog animoziteta između njega i predsjedavajućeg Predsjedništva, domaćina prijema, Željka Komšića.

Faktoru je ranije danas iz SDP-a nezvanično rečeno kako su oni stranačke aktivnosti u SDP-u, a koje se poklapaju sa datumom prijema u Predsjedništvu, planirali još prije mjesec te da zbog toga Nikšić neće doći u Predsjedništvo.

Naime, SDP večeras ima skup u Bugojnu. Naglasili su nam kako će prijemu prisustvovati neki drugi visokopozicionirani članovi SDP-a, ali da Nikšić neće zbog stranačkih aktivnosti te da je Predsjedništvu poslao i ispriku.

Faktor je Nikšićevo pismo upućeno predsjedavajućem Komšiću i članu Predsjedništva Šefiku Džaferoviću dobio, a u njemu se navodi: 

-Ovim putem se zahvaljujem na pozivu na prijem u Predsjedništvu povodom Dana nezavisnosti. Nažalost, zbog ranije planiranih obaveza izvan Sarajeva nisam u mogućnosti prisustvovati istom. Ovim putem svim građankama i građanima, kao i vama lično čestitam ovaj praznik sa željom da vrijeme koje dolazi bude obilježeno istinskim progresom svih građana BiH jer oni to zaslužuju. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.