open-navfaktor-logo
search
Čelnik SDP-a
Nikšić o opoziciji uoči sastanka koalicije: Neki nemaju hrabrosti, a možda ni vizije
Predsjednik Socijaldemokratske partije Nermin Nikšić je uoči današnjeg sastanka vladajuće koalicije u Sarajevu poručio na Facebooku da je namjera "Trojke da se na principima otvorenog dijaloga vodi razgovor o najtežim političkim pitanjima koja opterećuju političke prilike u Bosni i Hercegovini".  
29.01.2024. u 09:40
get url
text

- Organizacijom sastanka želimo da pokažemo našu opredijeljenost da u važna pitanja kao što su izmjene Ustava uključimo sve relevantne političke činitelje, kako iz vlasti, tako i iz opozicije.

Nažalost, jedan dio opozicionih subjekata je odbio da učestvuje u raspravi o izmjenama Ustava BiH i tako na konstruktivan način doprinese ovom procesu. Naravno da je njihovo pravo da ne učestvuju. Uostalom to smo i mi kao opozicija radili kad smo smatrali da nije problem ustavnih promjena samo u Federaciji pa na te sastanke nisu pozivane stranke iz RS-a.

Ovaj put su pozvani svi, ali je očito da neki nemaju hrabrosti, a možda ni vizije, a pogotovo želje da prihvate jedan državotvoran, integrirajući pristup. Njihovo "ne" je "ne" ideji da državotvornost i dugoročno građenje povjerenja budu vodilja političkih procesa u kojim se svi izdižemo iznad sujeta i jednokratnog politikantstva - napisao je, između ostalog, Nikšić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.