open-navfaktor-logo
search
Premijer FBiH i čelnik SDP-a
Nikšić: Sanjam Bosnu i Hercegovinu u kojoj ćemo imati bh. bratstvo i jedinstvo
AUTOR: Faktor
04.05.2024. u 16:54
get url
text
Nermin Nikšić, premijer Federacije Bosne i Hercegovine i predsjednik SDP-a na svom Facebook profilu osvrnuo se na godšnjicu smrti predsjednika bivše Jugoslavije Josipa Broza Tita.
- Svako vrijeme ima svoje dobre i loše strane. Činjenica je da je Jugoslavija, na čelu sa Titom, većini nas pružila dosta dobroga i nosimo lijepe uspomene. Naravno poštujem i one koji ne nose takva sjećanja. Učili su nas bratstvu i jedinstvu, ljudskost je bila važnija od nacije, svi smo podjednako radili za dobrobit društva i države, međusobno smo se poštovali, a još su nas više poštivali i sanjali da budu kao mi oni koji su danas daleko ispred nas - napisao je Nikšić.
Otkrio je o čemu sanja.
- Možda nisam realan, ali ja i danas sanjam Bosnu i Hercegovinu u kojoj ćemo imati svoje bosanskohercegovačko bratstvo i jedinstvo. Bosnu i Hercegovinuq u kojoj ćemo svi biti ponosni pripadnici svako svoga naroda, ali u isto vrijeme ponosni Bosanci i Hercegovci. Moj drug danas udaje kćerku i slavimo početak jednog novog zajedničkog života.
A danas se navršavaju i 44 godine od kada je otišao čovjek koji je obilježio jednu epohu. Zato na ovaj način želim odati počast i spomen Josipu Brozu Titu, predsjedniku, državniku, vrhovnom komandantu - istakao je Nikšić.  
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.