open-navfaktor-logo
search
Hvalio ministra
Nikšić: Šteta je najpopularniji političar u Kantonu Sarajevo
Nermin Nikšić, predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine, gostujući na OBN-u branio je ministra saobraćaja Kantona Sarajevo Adnana Štetu navodeći da ministar nije rekao da će rekonstrukcija pruge od Ilidže do Remize biti završena u maju.
15.04.2022. u 22:22
get url
text

VEZANI TEKST - Šteta: Podnijet ću ostavku ako pruga ne bude završena u roku

- Nije on to uopće rekao. Postoje potpisani rokovi. On govori plan, pokušat ćemo da napravimo do tada, imamo rokove, ali probat ćemo prije roka da napravimo.

Što je to odjednom postalo problem? Zato što je Adnan Šteta trenutno najistaknutiji i najpopularniji političar i ministar u KS – ističe Nikšić.

Zatim je dodao kako Šteta nije taj koji naručuje trolejbuse iz Bjelorusije, već da je to odluka EBRD-a.

- EBRD je na međunarondom tenderu izabrao izvođača i on to plaća. Kanton Sarajevo to ne plaća, KS će vraćati kredit EBRD-u. KS ne može otkazati EBRD-u, ni Bjelorusiji ugovor – pojasnio je predsjednik SDP-a.

Na pitanje voditelja zašto se od javnosti kriju ugovori, Nikšić odgovara kako ugovore sa EBRD-om potpisuje Vijeće ministara, te da je Kanton Sarajevo samo korisnik.

VEZANI TEKST - Šteta pojasnio: Tramvajska pruga do Remize do maja, a do Čengić Vile u augustu

- Jasno i transparentno smo odgovorili na sva pitanja. Prvi rok je kraj augusta. Do tada će biti završeno od Ilidže do Čengić Vile. Hoće li se u tom našem planu uspjeti napraviti nešto tri dana prije ili poslije, kakve to veze ima – pita Nikšić i dodaje:

- Je l' ima nešto u ovoj zemlji da je u roku? Dajte sada da pričamo o Šteti što će tri dana probiti rok. Zamislite ko nas proziva. Prozivaju nas oni koji nisu napravili tri metra autoputa, oni koji su nabavili te specijalne respiratore, oni koji su sve što su dohvatili uništili i probili rokove. Naravno, što? Da mi pričamo o njima, a da se neko ne bi sjetio da pita šta je sa nama.

Zatim je Nikšić naglasio da će sve biti u roku, a zatim još jednom obrazložio kako rok za Remizu nije važan, odnosno da je to interni podrok.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.