open-navfaktor-logo
search
Federalni premijer
Nikšićeva čestika: Neka nam 1. maj bude dodatni podstrek na putu jačanja radničkih prava
Novoimenovani premijer Federacije BiH Nermin Nikšić, u svoje i uime Vlade Federacije BiH, povodom Prvog maja, Međunarodnog praznika rada, uputio je čestitku, u kojoj je izrazio želju da se poštuje dostojanstvo svakog radnika, te unaprijede uvjeti rada, kao i životni standard građana.
30.04.2023. u 20:05
get url
text

- Prvi maj ujedno je i podsjetnik na važnost unapređenja položaja radnika u našoj zemlji. Neka nam ovaj praznik bude dodatni podstrek na putu jačanja radničkih prava, sigurnosti na radnom mjestu, te stvaranja boljih uvjeta rada, ali i pravednog i poštenog sistema plaća.

Pred nama je period u kojem trebamo zajedno raditi kako bi osigurali uvjete za nova radna mjesta, posebno mladim ljudima, te poboljšali životni standard svakog građanina. To je jedan od prioriteta u radu nove Vlade Federacije BiH i nemam sumnje da prve rezultate uskoro nećemo postići.

Uz zahvalnost svima koji svojim trudom i zalaganjem naše društvo čine prosperitetnim i ljepšim mjestom za život, svim građankama i građanima Bosne i Hercegovine želim sretan Praznik rada - navodi se u prvomajskoj čestitki premijera Nikšića.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.