open-navfaktor-logo
search
Kongres stranke
NiP: Elmedin Konaković predsjednik, zamjenici Kemal Ademović i Denis Zvizdić
Na prvom kongresu stranke Narod i Pravda Elmedin Konaković izabran je za predsjednika.
20.11.2021. u 15:38
get url
text

On nije imao protukandidata. Na stranačkom kongresu koji je održan danas u sarajevskom Domu mladih, za prvog zamjenika izabran je Kemal Ademovic, a za drugog zamjenika Denis Zvizdić.

 - Nakon osnivanja Naroda i pravde prošlo je više od tri godine. Naši planovi i ciljevi bili su da se ovakav kongres desi nešto ranije, međutim zbog pandemije nismo mogli zakazati kongres. Današnji kongres je potvrda svih naših kvaliteta i obećanje da ćemo istrajavati na svojim principima koji su atipični i drugačiji od onoga što je na političkoj sceni viđeno – rekao je Konaković.

Ademović je istakao da će u fokusu djelovanja stranke biti daljni razvoj privrede, te strana i domaća ulaganja.  

- Kroz Rezoluciju o zaštiti BiH koju je usvojio kongres isklazali smo svoj stav i odnos u narednom periodu prema BiH, susjednim državama, međunarodnoj zajednici, a posebno prema interesima građana BiH. Nastojat ćemo da budemo dosljedni u izvršavanju naših programskih principa i nastojanja da stanje u BiH ide u što boljem smjeru – poručio je Ademović.

Zvizdić je naglasio da je Narod i pravda na ispravan i stručan način procijenila potrebe građana BiH i viziju BiH, koja se želi vidjeti u narednih 10, 20 godina.

- Ispravno procijenjeni ciljevi i zahtjevi građana i definicija po kojoj je pravda najbolji oblik provođenja vladavine prava je ustvari programski cilj Naroda i pravde. Riječ je o jednom snažnom potentnom političkom projektu koji jasno stoji iza svoje programske orijentacije i svoje vizije. Narod i pravda bit će nosilac političkih promjena u narednoj godini – smatra Zvizdić.

Također, na kongresu su izabrani potpredsjednici stranke: Danijela Kristić, Aida Terzić, Biljana Lazarević, Nihad Omerović, Nermin Muzur i Sead Trnovac.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.