open-navfaktor-logo
search
Rat na mrežama
NiP neće rezervnog igrača Nikšića za Predsjedništvo, SDP neće bivšeg zelenog, Naša stranka šuti
Rat putem društvenih mreža među strankama "Trojke", tačnije Socijaldemokratske partije (SDP) i Naroda i pravde (NiP), a koji se nastavlja i danas samo je još jedan u nizu dokaza kako su odnosi u ovoj koaliciji poljuljani. Naša stranka još nema komentar.
19.04.2022. u 10:29
get url
text

Damir Mašić, zastupnik SDP-a u Parlamentu FBiH i član Glavnog odbora ove stranke, kazao je jučer da će Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a, biti kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine ako niko drugi ne bude zainteresiran.  

VEZANI TEKST - Nikšić će biti kandidat za Predsjedništvo BiH ako niko ne bude htio, NiP insistira na Denisu, ali SDP-ovom

Mašić je za Federalnu televiziju kazao da je Denis Bećirović uvijek bio jedan od najozbiljnijih kandidata. 

Nedugo zatim na ovu izjavu stigao je i odgovor Vedrana Jakupovića, zastupnik Naroda i pravde u Skupštini Kantona Sarajevo, stranke koja je koalicioni partner SDP-a zajedno s Našom strankom.

- Gospodin Nikšić je "spreman preuzeti odgovornost i biti kandidat za člana Predsjedništva BiH", ali mi zasigurno nismo niti ćemo biti spremni glasati za njega - naveo je Jakupović na svom Facebook profilu.

Zastupnik SDP-a u Skupštini KS Samir Suljević nastavio je danas ovu javnu prepirku odgovorivši NiP-u istom mjerom.

 

- Nismo spremni podržati bivšeg Zelenog. Kao najjača opoziciona stranka u Federaciji Bosne samo SDPBiH može dati zajedničkog kandidata za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine - kazao je Suljević.

Također, Nermin Nikšić predsjednik SDP-a, gostujući prije neki dan u emisiji Fokus na OBN-u govoreći da mu je najvažnije doći do rješenja, te ponuditi ovoj vlasti alternativu, iznio je jasan stav stranke. 

- Naše mišljenje u SDP-u jeste da SDP-u pripada to pravo izbora zato što smo najjača opoziciona multietnička partija trenutno u BiH - kazao je on.

Predrag Kojović, šef Kluba zastupnika Naša stranka - Nezavisni blok u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, na poziv Faktora odbio je izjasniti se o ovom pitanju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.