open-navfaktor-logo
search
Državna zastupnica
NIP-ova Mia Karamehić Abazović nazvala nezadovoljne mlade u KS "privilegiranom kastom"
Mia Karamehić Abazović, zastupnica NiP-a u Zastupničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine, mlade u Sarajevu, koji ovih dana protestuju zbog iznosa subvencije za kupovinu stana, nazvala je "hiperprivilegiranom kastom" uz oštru poruku "da im nije trebalo dati ništa".
14.01.2024. u 10:25
get url
text

- Hiperprivilegirana kasta koja ima novca priuštiti si enormno visoke cijene stanova u KS zahtjeva više?! Nije vam se trebalo dati ništa. Među vama nema radnica u trgovini, radnika u proizvodnom sektoru, čistačica, automehaničara (zaposlenika) ili ih ima neznatno malo - napisala je Karamehić Abazović na društvenoj mreži X.

 VEZANI TEKST - "Ministar i Uk daju samo šuk", "Uk(leta) Vlada"...: Mladi došli premijeru KS pod prozor tražiti obećane subvencije za stan

Zastupnica je mišljenja da KS nije trebao davati novac poreskih obveznika "povlaštenoj kasti mladih". Dodala je da mladi, koji su dobili subvencije, nisu uplatili "ni 100 KM poreza u KS".

- Umjesto da KS subvencionira kamate na hipotekarne kredite preko banaka u javnom vlasništvu ili da gradi vlastiti stambeni fond pa ga izdaje pod povoljnim uvjetima (gradeći i preuzimajući veći dio stanova u KS), dijeli se novac poreskih obveznika povlaštenoj kasti mladih (od kojih mnogi nisu uplatili ni 100 KM poreza u KS). Populizam bez dugoročnih efekata. PS. znam da su i "moji" u vlasti - kritika je upućena i njima - navela je Karamehić Abazović.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.