open-navfaktor-logo
search
Slučaj Bajramović
NiP-ovci o šamaranju u liftu: Konaković ne odobrava "bez obzira na okolnosti", Čampara kaže da je zgrožen
Halil Bajramović, zastupnik Naroda i Pravde u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine i predsjednik NiP-a Unsko-sanskog kantona, fizički je napao Sulejmana Samardžića, savjetnika premijera Unsko-sanskog kantona i kadra NES-a. Potvrdio je to snimak koji je cijela bh. javnost mogla vidjeti sinoć. Bajramović je do posljednjeg momenta pred objavljivanje snimaka u medijima tvrdio da to nije učinio. 
15.03.2023. u 10:47
get url
text

Narod i Pravda se zvanično nije oglasila o ovom slučaju. Danas se o tome očitovao predsjednik NiP-a Elmedin Konaković na društvenim mrežama. Kratko, u par rečenica, Konaković je naveo: 

- Osuđujem napad zastupnika NiP-a Halila Bajramovića na Sulejmana Samardžića. Izvinjavam se u ime rukovodstva i članova Naroda i pravde cjelokupnoj bosanskohercegovačkoj javnosti. Bez obzira na okolnosti, nasilje nema opravdanje. Organi stranke će adekvatno reagovati i sankcionisati ovo i svako drugo neprimjereno ponašanje. 

Oglasio se i Aljoša Čampara. On je bio nešto rječitiji od stranačkog predsjednika. 

VEZANI TEKST - Objavljujemo video: Pogledajte kako NiP-ovac Bajramović šamara NES-ovca Samardžića

- Nasilje nije i nikada ne smije postati ponašanje koje je prihvatljivo ili ponašanje koje šutnjom odobravamo. Zgrožen sam snimkom koji je jučer objavljen u bosanskohercegovačkim medijima. Kao čovjek, građanin Bosne i Hercegovine, federalni ministar unutrašnjih poslova i kao član Predsjedništva NiP-a najoštrije osuđujem nasilničko ponašanje Halila Bajramovića. Nasilje je neprihvatljivo i ono ne dozvoljava nikakve kalkulacije! Identičan stav zauzeo sam i kada je objavljen snimak na kojem se vidi kako, sada već suspendovani, policijski službenik FUP-a Zoran Čegar šamara mladića na prakingu koji ne pruža otpor.

Moja, prije svega ljudska obaveza, je da reagujem. Uvjeren sam kako će nadležni organi poduzeti aktivnosti iz svoje nadležnosti - naveo je Čampara. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.