open-navfaktor-logo
search
Agoniji nema kraja
Ništa od obećanja Uprave: Radnici Doma zdravlja Konjic još nisu dobili plaće za septembar
Iako je Uprava Doma zdravlja Konjic u svom dopisu od 6. decembra, upućenom medijima, najavila da će do kraja prošle sedmice dobiti plaće za septembar, to se nije desilo.
12.12.2022. u 14:49
get url
text

Prema riječima Amera Kerića, predsjednika Nezavisnog sindikata, 144 radnika još čekaju na isplatu plaće za septembar, a kada bi se isplata mogla desiti, to niko pouzdano ne zna.

- Trenutna uprava, odnosno ljudi koji zamjenjuju direktoricu prim. dr. Jasminku Brkan-Hrvačić, koja je već drugi mjesec na bolovanju, nisu uspjeli održati obećanje koje su dali medijima. Šta se više ima dodati, osim što zamajavaju radnike, sad to rade i medijima - kaže Kerić.

VEZANI TEKST - Šta će biti sa Domom zdravlja Konjic i 144 radnika; Kerić: Za doprinose nam duguju milione, a traže da šutimo

Zbog doprinosa koja radnicima nisu uplaćena za 14 godina i tri plaće i tople obroke za septembar, oktobar i novembar radnici Doma zdravlja Konjic u generalnom su štrajku od 14. novembra, a 5. decembra izašli su i na proteste.

Za stanje u kojem su se našli krive isključivo menadžment javne ustanove o čemu će, kako su ranije kazali, upoznati i osnivača Doma zdravlja Grad Konjic i gradonačelnika Osmana Ćatića kojem su, dodaje Kerić, već poslali dopis.

- Nova informacija je da će Sindikat, Uprava i Upravni odbor Doma zdravlja biti pozvani na sjednicu Gradskog vijeća koja bi se trebala održati do kraja mjeseca. Na sjednici ćemo zatražiti trenutnu smjenu i uprave i Upravnog odbora jer je njihovo ponašanje i rad davno prešlo sve logične granice. Trenutno se pripremamo jer do sjednice moramo imati jasne pokazatelje ko je i koliko u prethodne tri godine slao novca u Dom zdravlja Konjic. Radnici imaju jedinstven stav da se nije prikazivalo sve ono što je stizalo - naglasio je Kerić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.