open-navfaktor-logo
search
Neispunjeno obećanje
Ništa od redovnog voznog reda: U GRAS-u se i dalje pripremaju
Vršilac dužnosti direktora GRAS-a Jakub Kubur izjavio je za Faktor da će "danas biti normalno odvijanje gradskog saobraćaja", kao i prije mjera koje su poduzete protiv pandemije koronavirusa, ali obećanje nije ispunio.
03.06.2020. u 09:01
get url
text
GRAS, gužva
GRAS, gužva

- Preduzeće GRAS provodi aktivnosti i neophodne pripreme za uspostavljanje javnog gradskog prijevoza u punom kapacitetu na način kako je to bilo prije pandemije koronavirusa, a o čemu ćemo svakako korisnike obavjestiti putem medija. Molimo korisnike da i dalje nose maske i pridržavaju se ostalih mjera s ciljem zaštite od koronavirusa - poručili su iz GRAS-a.

Dok GRAS po obećanjima direktora ne počne raditi u punom kapacitetu, kazali su nam da mjesečni kuponi za javni gradski prijevoz za mart za učenike osnovnih i srednjih škola, studente i penzionere važi do 31. augusta 2020. godine.

Od kako je ponovo pokrenut javni gradski saobraćaj, građani Kantona Sarajevo imali su mnogo pritužbi na redove vožnji tramvaja, autobusa i trolejbusa, a kako su nam rekli u GRAS-u, morat će se još koji dan strpiti.

Prva vožnja je u 6 sati ujutro, a posljednja u 22 sata i 30 minuta. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.