open-navfaktor-logo
search
Direktor potvrdio
Nisu imali nikakve simptome: Pet uposlenika Doma zdravlja Olovo pozitivno na koronavirus
Uposlenici Doma zdravlja Olovo, njih pet, pozitivno je na koronavirus, potvrdio je za Faktor dr. Izudin Kućanović, direktor te zdravstvene ustanove. 
23.06.2020. u 18:12
get url
text

Prema njegovim riječima, u petak poslijepodne je rutinskim testiranjem kod jedne uposlenice Doma zdravlja Olovo potvrđen koronavirus. 

- Ona nije imala nikakvih simptoma. Nakon toga smo izvršili testiranje većeg broja uposlenika i jutros smo dobili nalaze da je dodatnih četvero pozitivno. Niko od osoba koje su pozitivne nema nikakvih simptoma ili tegoba, čak i neki od bliskih kontakata pozitivnih osoba koje smo do sada tetsirali, su negativni. Poduzete su sve protuepidemijske mjere koje su predviđene, osobe su stavljene u izolaciju, kao i njihovi kontakti, te je naravno izvršena i dezinfekcija svih prostorija, tako da očekujemo da ćemo to staviti pod kontrolu - istakao je dr. Kućanović. 

Dodao je kako su markirani svi kontakti pozitivnih osoba, te da se rade dalje epidemiološke ankete, kao i markiranje te eventualno testiranje svih kontakata.

- Do sada su urađena 22 testa osoblja. Osim toga, u posljednje vrijeme testiramo sve pacijente kojima je potrebna bilo kakva intervencija u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, tako da je to jedan veliki broj testova koje radimo - kazao je direktor Doma zdravlja Olovo. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.