open-navfaktor-logo
search
Velika Kladuša
Niz propusta: Zašto je poništena licitacija za prodaju službenih auta koju je objavio načelnik Fikret Abdić
Zbog niza propusta poništen je postupak javne licitacije za prodaju tri službena vozila Općine Velika Kladuša, koji je prošli mjesec objavio načelnik Velike Kladuše Fikret Abdić.
22.03.2023. u 07:59
get url
text

Radilo se o prodaji tri automobila marke "škoda" stara od 18 do 20 godina, i to po početnoj cijeni od 500 KM, od 1.200 KM i 2.500 KM.

Kao jedan od propusta navedeno je pozivanje na član Statuta Općine Velika Kladuša kojim zapravo uopće nije ni propisano da je načelnik nadležan za donošenje odluka o prodaji imovine.

Na ovo je pažnju skrenuo zamjenik predsjednika komisije za provedbu ovog postupka javne licitacije Samir Rekić koji je iznio mišljenje i da je javni poziv urađen u suprotnosti sa zakonima o lokalnoj samoupravi FBiH i Unsko-sanskog kantona, te u suprotnosti sa Statutom Općine jer nije pribavljena saglasnost Općinskog vijeća.

Sve ovo je navedeno i u odluci o poništenju postupka javne licitacije, koju je donio Abdić nakon takve preporuke komisije.

U odluci je istaknuto da je bilo i primjedbi ponuđača. Između ostalog, primjedba je bila da su navedene kontadiktorne informacije u vezi sa uplatom depozita.

Zanimljivo je da je na kraju odluke o poništenju navedeno da je omaškom napravljen niz propusta.

Poništena licitacija za vozila Općine Velika Kladuša

Poništena licitacija za vozila Općine Velika Kladuša

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.