open-navfaktor-logo
search
Otišao da "vidi puta"
Njega nema, niti pismo šalje: Dan prođe, čestitka od Konakovića iz Dubaija ne stiže
Da li ste primijetili da neko nedostaje na obilježavanju Dana državnosti u Sarajevu? Neko ko se voli slikati. Nema čestitke za državni praznik ni na društvenim mrežama. Da, Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde. 
25.11.2021. u 14:02
get url
text

Elvedin Okerić, Admir Katica i još poneki javnosti manje poznati NiP-ovci prisustvovali su danas obilježavanju Dana državnosti ispred Vječne vatre u Sarajevu, na mezarju Kovači, Spomen-obilježju ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva, na Vracama... 

Međutim, Konakovića nema, niti pismo šalje. Kako su već objavili pojedini mediji, šef NiP-a ove hladne dane provodi u Dubaiju. 

U Dubaiju se održava najveća svjetska izložba poduzetništva EXPO 2020. Tamo će privrednici iz BiH biti zastupljeni zahvaljujući Ministarstvu privrede KS, odnosno budžetu ovog kantona.

Vijesti.ba su objavile kako je EXPO ujedno i prilika političarima da "vide puta". Naime, oni u svom tekstu navode kako prema njihovim saznanjima, ministar privrede KS Adnan Delić u Dubai pod oznakom "VIP delegacije", a o trošku građana, "ima namjeru da povede više od deset kolega političara".

Kako smo saznali, pišu Vijesti, planirano je da sa Delićem na putovanje za Dubai idu Denis Zvizdić u svojstvu predsjedavajućeg Zastupničkog doma BiH, Elmedin Konaković u svojstvu delegata u Domu naroda FBiH, ministrica obrazovanja KS Aleksandra Nikolić, premijer KS Edin Forto, gradonačelnici Sarajeva i Banja Luke - Benjamina Karić i Draško Stanivuković, ministar saobraćaja KS Adnan Šteta, zastupnik u Parlamentu BiH Mirko Šarović, ministrica turizma FBiH Edita Đapo, ali i profesor sa privatnog SSST fakulteta Vjekoslav Domljan.

Osim nekolicine nabrojanih, koji rukovode resorima koji su u skladu sa onim što sajam nudi, za većinu ostalih se postavlja pitanje kompetencija i uopće opravdanosti odlaska u Dubai.

Ili se pak radi o pukom korištenju jedne od brojnih pogodnosti koje imaju bh. političari - službena putovanja po destinacijama širom svijeta, navode Vijesti.ba. 

Međutim, prema Faktorovim informacijama, Konaković je već otputovao u Dubai prije dva dana. 

To je navodno i razlog zašto je na sastanak sa komesarom Evropske unije za proširenje Oliverom Varhelyijem jučer išao Konakovićev prvi zamjenik u stranci Kemal Ademović, dok su u slučaju ostalih stranaka prisustvovali predsjednici. 

Kako se čini, Konaković je iz toplog Dubaija ili na putu za tu destinaciju, bodrio i promrzle rudare pred Vladom FBiH i to preko stranačkog saopćenja. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.