open-navfaktor-logo
search
Čestitao Dan državnosti
Njemački predsjednik: BiH se može pouzdati u podršku koju će joj Njemačka pružati
Njemački predsjednik Frank-Walter Steinmeier čestitao je predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željku Komšiću i građanima Bosne i Hercegovine Dan državnosti.
25.11.2021. u 12:25
get url
text

- Dozvolite da Vama i građanima Vaše zemlje najsrdačnije čestitam povodom nacionalnog praznika Bosne i Hercegovine koji se održava 25. novembra.

Bosna i Hercegovina je za Njemačku blizak partner s kojim sarađuje u duhu uzajamnog povjerenja. O tome vjerno svjedoče naši mnogobrojni i raznovrsni odnosi u oblasti politike, privrede i kulture.

Njemačka se nedvosmisleno zalaže za evropsku perspektivu Bosne i Hercegovine, te će Vašoj zemlji i ubuduće pružati podršku u provedbi reformi neophodnih za put ka članstvu u Evropskoj uniji.

Zato je potrebno da politički akteri na lokalnom nivou budu svjesni svoje odgovornosti u interesu građana. Polarizacija društva po etničkim linijama nanosi štetu budućnosti Vaše zemlje.

Bosna i Hercegovina može da se pouzda u podršku koju će Njemačka pružati provedbi ozbiljnih reformi, prije svega u oblasti vladavine prava i borbe protiv organiziranog kriminala.

Dozvolite da ujedno sa čestitkama građanima BiH uputim i Vama svoje najljepše želje za Vaše lično dobro – navodi se u čestitki njemačkog predsjednika.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.