open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Nova LED rasvjeta na prilazima osnovnim školama na području općine Novi Grad
Nova LED rasvjeta na prilazima osnovnim školama na području sarajevske općine Novi Grad urađena je na ulicama koje koriste učenici u dolasku i odlasku iz škole.
08.11.2023. u 15:56
get url
text
Novi Grad
Novi Grad

Na lokacijama koje predstavljaju takozvane konfliktne zone izvršeno je poboljšanje postojeće rasvjete ugradnjom nove LED rasvjete, a na pojedinim lokacijama izgradnja potpuno nove LED rasvjete kako bi se postigao efekat sigurnosti i zone adekvatno osvjetlile.

Ovim projektom obuhvaćeno je šire područje općine u blizini škola i vrtića u naseljima Dobroševići, Naselje heroja Sokolje, Briješće, Buča Potok, Otoka, Švrakino Selo, Alipašino Polje B i C faza, Saraje – Polje, Olimpijsko i Dobrinja D.

Također su započeli radovi na modernizaciji javne rasvjete u naselju Dobrinja 1 u ulicama Trg Sabora bosanskog, Miroslava Krleže, Trg Zlatnih ljiljana, Vahide Maglajlić i Oslobodilaca Sarajeva. Umjesto stare dotrajale rasvjete vrši se postavljanje nove LED rasvjete koja je mnogo efikasnija i sa manjom potrošnjom energije.

Osim toga, u pripremi je projekt modernizacije javne rasvjete u Arodromskom naselju, u ulicama Sarajevske olimpijade i Trg djece Dobrinje, navodi se u saopćenju Općine Novi Grad.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.