open-navfaktor-logo
search
Intervju
Novalić: Napad na državu se ogleda u napadima na ekonomiju i Islamsku zajednicu
Napadi na Bosnu i Hercegovinu se ogledaju u napadima na ekonomiju i napadima na Islamsku zajednicu, izjavio je federalni premijer Fadil Novalić.
14.03.2023. u 21:43
get url
text

Gostujući u emisiji "Aktuelno" BIR televizije, premijer Novalić je, između ostalog, komentarisao sve češće napade na Islamsku zajednicu i reisul-ulemu Husein-ef. Kavazovića.

- Napad na Bosnu i Hercegovinu je prvo na najčvršću ekonomsku tačku - to je Federacija. To je ekonomska stvar. Druga stvar je kohezivni faktor. Kod nas je to Islamska zajednica - naglasio je Novalić.

Podsjetio je da Islamska zajednica predstavlja kontinuitet. Kako je kazao "mijenjali smo države, ali Islamska zajednica je trajna".

- Napada se ono što predstavlja kontinuitet, ono što predstavlja srž društva. Dakle, napada se ekonomija i napada se Islamska zajednica. Mislim da su to oni koji ne razumiju ovo što se događa. Vlast može prelaziti iz jednih u druge ruke, ali se ne može Islamska zajednica tako tretirati - kazao je, između ostalog, premijer Novalić.

Cijeli intervjuu premijera Novalića, u kojem je govorio o najvećem budžetu u historiji Federacije, o kapitalnim projektima, ekonomskim mjerama, jačanju Federacije i drugim temama, dostupan je na videu ispod:

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.