open-navfaktor-logo
search
Čestitka za 1. maj
Novalić: Nije vrijeme za slavlje, ali jeste za podsjećanje na radnička prava
Premijer Federacije BiH Fadil Novalić uputio je građanima čestitku povodom 1. maja, Međunarodnog praznika rada. 
30.04.2020. u 14:55
get url
text

- Nikad mi nije bilo teže da vam čestitam praznik rada kao sada, kada se nalazimo u situaciji da je veliki broj naših građana ostao bez posla. Ovo nije vrijeme za slavlje, ali jeste vrijeme za podsjećanje na radnička prava - navodi Novalić.

Federacija BiH, naša država Bosna i Hercegovina, kao i cijeli svijet, kako je dodao, suočava se s problemom ekonomske krize izazvane pandemijom koronavirusa. Mnogo bogatije i uređenije države imaju ogromne ekonomske štete. Udar ne može zaobići ni nas.

- Od početka pandemije do danas, borimo se svaki dan da pomognemo našim građanima da sačuvaju zdravlje, ali i posao. Nažalost, okolnosti su takve da ne možemo sve sačuvati, ali ćemo sačuvati sve što mognemo. Sigurno ćemo sačuvati najveći dio - dodao je federalni premijer.

U ovim teškim trenucima, posebno je zahvalio svima onima koji u toku ove pandemije rade da bi sačuvali javno zdravlje i sigurnost.

- Hvala našim zdravstvenim radnicima, policiji, rudarima, prosvjetnim radnicima, svim onim radnicima koji rade u smjenama da građanima obezbijede struju, vodu, grijanje. Hvala radnicima u pekarama i trgovinama hrane i mnogim drugim djelatnicima koji osiguravaju dotok osnovnih potrepština. Dragi građani, čuvajte sebe, čuvajte svoje najbliže, pandemija koronavirusa još nije prošla i još nismo sigurni. Ne okupljajte se u većim grupama, poštujte naredbe Federalnog štaba civilne zaštite i struke, ne ugrožavajte ni svoje ni tuđe zdravlje. Želim vam sretan Međunarodni praznik rada, Prvi maj, da idući dočekamo u boljim okolnostima - naveo je Novalić, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.